John Lennonin rakas Strawberry Field herää eloon

image description

Beatlesien lauluun ”Strawberry Fields Forever” ikuistettua Pelastusarmeijan entistä lastenkotia ollaan saneeraamassa, minkä jälkeen se avautuu ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle.

Beatlesin laulun julkaisun 50-vuotispäivän yhteydessä Pelastusarmeijan Ison-Britannian ja Irlannin territorio on julkaissut suunnitelmansa Liverpoolissa, Pohjois-Englannissa sijaitsevaa Strawberry Fieldiä varten. Suunnitelma yhdistää koulutuksen, kulttuurin, historiallisen perinnön ja hengellisyyden rohkealla tavalla. John Lennon asui lapsena tämän suuren viktoriaanisen rakennuksen lähellä. 

Talossa oli Pelastusarmeijan lastenkoti vuodesta 1936 vuoteen 2005 saakka. Saneerauksen jälkeen ydintoimintana tulee olemaan oppimisvaikeuksista kärsivien nuorten ammatillinen koulutus ja työharjoittelu. Koulutusta on tarjolla esimerkiksi pitopalvelun, vähittäiskaupan ja puutarhanhoidon aloilta. Paikalle avautuu talon historiaa, Beatlesien laulua ja John Lennonin lapsuutta käsittelevä näyttely sekä tyylikäs kahvila. Strawberry Fieldin puutarhasta tulee keskeinen osa kävijäkokemusta. 

Vieraat voivat kävellä John Lennonin lapsuuden leikkikentällä, nähdä hänen kiipeilypuunsa ja niin edelleen. Yhtenä hankkeena on ”Music Rocks”, musiikillinen koulutusohjelma, jossa nuoret pääsevät kehittämään uusia taitoja musiikkityöpajoissa. Tärkeänä osana talon toiminnassa on hengellinen etsintä, retriitit ja sielunhoito. 

Majuri Drew McCombe selittää: ”Me Pelastusarmeijassa haluamme saneerata Strawberry Fieldin kunnioittaen ihmisiä, joita lastenkoti on tukenut tai jotka ovat kiintyneitä Strawberry Fields -lauluun. Strawberry Field oli John Lennonille erityinen paikka. Aiomme innostaa ihmisiä osallistumaan projektiin, jonka tuloksena on käänteentekevä paikka nuorten ihmisten elämässä sekä pakollinen vierailukohde Beatles-faneille ympäri maailmaa.” 

 Sivulla www.strawberryfieldliverpool.com suunnitelmiin voi tutustua tarkemmin 

Strawberry Fieldistä ja John Lennonin inspiraatiosta kertovan elokuvan voi katsoa ja ladata osoitteessa http://sar.my/strawbpromo