Jokainen päivä Jumalan kanssa

image description
Uusi vuosi merkitsee aina käännekohtaa. Käännämme katseemme kohti tulevaisuutta ja suunnittelemme uutta. Teemme uudenvuodenlupauksia, sillä haluamme elää paremmin ja terveemmin kuin ennen. On tärkeää pyrkiä eteenpäin ja yhä parempaan. Rohkeutta ja voimaa sinulle näihin pyrkimyksiin.

Uusi vuosi voi olla myös pelottava asia. Viime vuoden lopulla tapahtui sekä Euroopassa että muualla ikäviä asioita. Tiedotusvälineissä puhuttiin paljon pelosta ja siitä, ettei pelolle saa antaa valtaa. Se on totta. Pelko sitoo meidät ja tekee meidät toimettomiksi. Silloin peli on menetetty, ja tällaista asennetta vastaan tulee taistella kaikin keinoin. Sen sijaan rakkauden läsnäolo elämässämme karkottaa pelon ja laittaa meidät liikkeelle hyvän puolesta.

Jumalan lapsina voimme katsoa luottavaisesti tulevaisuuteen, sillä hän on voittanut kaiken pahan. Meidän ei tarvitse jäädä pelon valtaan eikä vajota epätoivoon. Sen sijaan saamme joka päivä kulkea eteenpäin rohkeasti Jumalaan luottaen. Apuna tässä on matkakumppanimme Raamattu, josta saamme päivittäistä matkaevästä ja rohkeutta elämään. On hyvä aloittaa jokainen uusi päivä Jumalan sanaa lukien. Sitä varten monet kirkot ja kristilliset liikkeet laativat raamatunluku-oppaita. Raamatunlukuopasta voi seurata tänä vuonna myös Sotahuudon sivuilla.

Raamatun pisin psalmi 119 ylistää Jumalan sanaa ja sen merkitystä muun muassa näin:

Koko sydämestäni minä kysyn sinun tahtoasi, älä anna minun eksyä käskyjesi tieltä. Minä talletan kaikki ohjeesi sydämeeni, etten rikkoisi sinua vastaan. Kiitetty olet sinä, Herra! Opeta minut tuntemaan määräyksesi. Minä julistan ihmisille kaikki sinun päätöksesi. Minä iloitsen sinun liittosi tiestä niin kuin iloitaan rikkauksista. Minä tutkistelen sinun säädöksiäsi, pidän katseeni sinun poluillasi. Sinun käskysi ovat iloni, sinun sanaasi minä en unohda. (Ps. 119:10–16)

Samassa psalmissa on myös yksi Raamatun kauneimmista jakeista. Rohkaiskoon se meitä eteenpäin tähän alkavaan uuteen vuoteen. ”Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani” (jae 105). Siunattua uutta vuotta kaikille Sotahuudon lukijoille.

Eija Kornilow
everstiluutnantti 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä