Kenraali André Cox allekirjoitti vetoomuksen, jossa vaaditaan toimenpiteitä nälänhädän lopettamiseksi

image description

Kenraali André Cox allekirjoitti G7-maiden johtajille osoitetun vetoomuksen, jossa vaaditaan toimenpiteitä nälänhädän lopettamiseksi.

Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja, kenraali André Cox on allekirjoittanut vetoomuksen yhdessä muiden kristillisten kirkkojen johtajien kanssa. G7-maiden johtajat tapaavat tällä viikolla Italiassa.

Kirkkojen Maailmanneuvoston ja World Vision Internationalin allekirjoittamassa kirjeessä vedotaan maailman vaikutusvaltaisimpiin poliittisiin johtajiin. Kirjeessä sanotaan, että tuskin mitään on tehty niiden 20 miljoonan ihmisen hyväksi, jotka kärsivät nälästä Jemenissä, Somaliassa, Etelä-Sudanissa ja Nigeriassa. Vetoomus korostaa, että "nälänhätää ei voi hyväksyä, koska se kohdistuu kaikkein heikompiin ja haavoittuvimpiin ja kaikki ihmiset ovat arvokkaita Jumalan silmissä".

Vetoomus on jatkoa Maailman nälänhädän vastaiselle rukouspäivälle 21.5., jolloin miljardi ihmistä yhtyi rukoukseen. Kenraali yhdessä toisten kirkkojen johtajien kanssa korostaa: tämä kriisi vaatii rukouksiamme, mutta myös valtioiden, yhteiskunnan ja kirkkojen tekoja.

Kansainvälisen Pelastusarmeijan avustustyö laajenee Afrikassa. Tällä hetkellä se jakaa ruokaa ja vettä eri puolilla Afrikkaa. Nigeriassa Adaman, Yoben ja Bornon alueella 40 000 ihmistä saa apua, ja määrä on nousemassa 120 000 ihmiseen lähiaikoina. Pelastusarmeijan nopean toiminnan joukot pitävät yllä myös leiriä, jonne ihmiset ovat paenneet konfliktialueella. Paikalla jaetaan riisiä, vehnää, nuudeleita, öljyä ja suolaa. Yhteensä yli 18 000 ihmistä on saanut apua nälänhätään.

Pohjois-Ugandassa Adjumanin alueella annetaan apua tuhansille Etelä-Sudanista paenneille. Alueella on tehty uusia porakaivoja ja vesivarastoja puhtaan veden saamiseksi ja säilyttämiseksi. Paikallisia koulutetaan hoitamaan projektia, jonka vastuu luovutetaan paikalliselle vesikomitealle. Ihmisille on jaettu keittiötarvikkeita ruoanlaittoon ja noin kaksituhatta ihmistä on saanut paremmat saniteettitilat.

Kansainvälisen päämajan raportti

Kenraalin allekirjoittama vetoomus löytyy kokonaisuudessaan täältä:  http://sar.my/geng7ity