Kenraalin joulutervehdys 2015

image description

Uusi näkökulma

Joulu on taas, ja meidän tulisi käydä joulunviettoon sydän täynnä kiitosta ja ylistystä Jumalalle. Toivon, että me kaikki varaamme aikaa siihen, että voimme pohtia ja mietiskellä Jumalan ikuista rakkautta ja iankaikkista pelastussuunnitelmaa, jonka Hän on valmistanut jo aikojen alusta koko ihmiskunnalle.

Meillä on ollut todella runsaasti tilaisuuksia pohtia Jumalan rajatonta rakkautta Pelastusarmeijaa kohtaan tämän 150-vuotisjuhlavuotemme aikana. Nyt jouluna me jälleen kerran ajattelemme Jumalan ylitsevuotavaa rakkautta, kun hän antoi meille kaikkein suurimman lahjan, vaikka tiesikin että useimmat meistä eivät käsittäisi sen arvoa.

Jesaja kirjoitti: ”Hän kasvoi Herran edessä kuin vähäinen verso, kuin vesa kuivasta maasta. Ei hänellä ollut vartta, ei kauneutta, jota olisimme ihaillen katselleet, ei hahmoa, johon olisimme mieltyneet. Hyljeksitty hän oli, ihmisten torjuma, kipujen mies, sairauden tuttava, josta kaikki käänsivät katseensa pois. Halveksittu hän oli, me emme häntä minään pitäneet.” (Jesaja 53:2–3)

Kaikesta huolimatta Jumala laati pelastussuunnitelmansa koko maailmaa varten! Sen vuoksi joulun sanoma on niin tärkeä. Se paljastaa ihmeellisellä tavalla, että Jumala näkee asiat eri tavalla kuin me.

Maria aloittaa kiitosvirtensä Jumalalle sanoen: ”Minun sieluni ylistää Herran suuruutta, minun henkeni riemuitsee Jumalasta, Vapahtajastani, sillä hän on luonut katseensa vähäiseen palvelijaansa.” (Luuk. 1:46–48)

Tässä näemme selvän eron Jumalan arvojen ja ihmisten arvojen välillä. Jumala on valmis antamaan kaikkensa pelastaakseen jokaisen ihmisen, sinut ja minut. Jumala on ikuisuuden Jumala, Kaikkivaltias, ja kuitenkin hän osoittaa rakkauttaan ja huolenpitoa meitä heikkoja, epätäydellisiä ihmisiä kohtaan.

Marian ilmaisema suuri ilon aihe on suuri ilon aihe meille kaikille. Ja Maria jatkaa kiittäen ja riemuiten: ”Voimallinen on tehnyt minulle suuria tekoja.” (Luuk. 1:49)

Yksi joulun kertomukseen liittyvä asia, joka ei koskaan lakkaa hämmästyttämästä minua, on ajatella että Jumala joka on niin suuri ja voimallinen, on kuitenkin kiinnostunut meistä, pienistä ihmisistä. Sen tähden Maria riemuitsee ja sen tähden meidänkin tulisi riemuita, kun saamme jälleen juhlia Kristuksen syntymää, joka muutti ihmiskunnan historian kulun. Jumala on valmis laskeutumaan korkeudesta ja jopa käyttämään epätäydellisiä miehiä ja naisia toteuttamaan suunnitelmansa.

Vaikka Jumalalla on kaikki voima ja valta, hän antaa iloiten armonsa auringon paistaa meille pienille, vähäpätöisille ja epätäydellisille ihmisille. Ihmiset kunnioittavat ja ylistävät sitä, mikä maailman silmin näyttää rikkaalta ja mahtavalta. Jumala toimii täsmälleen päinvastoin. Jumala katsoo ihmiskuntaa rakastavasti ja armahtavasti, ja juuri siitä on kysymys joulun kertomuksessa.

Jumala kääntää arvoasteikot ylösalaisin ja osoittaa rakkautensa niitä kohtaan, jotka ihmisten silmin ovat pieniä, vähäpätöisiä ja merkityksettömiä. Kun valmistaudumme viettämään joulua, meidän on tarpeen tutkia sydäntämme, niin että voimme poistaa mielestämme kaikki ylpeät ajatukset ja materialismin hengen, sillä olimmepa todellisuudessa prinssejä tai kerjäläisiä – tai Pelastusarmeijan kenraali – me olemme aika vähäpätöisiä!

Joulun merkitys on siinä, että Jumala tuli maailmaan luodakseen yhteyden meihin, ja hänen kunniansa tulee ilmi tavallisten vaatimattomien ihmisten elämässä. Joulu on suuren ilon ja rauhan aikaa koko ihmiskunnalle.

Rukoilen, että saamme kokea joulun ihmeen todellisena omassa elämässämme tänä jouluna ja että me myös näytämme sen, missä sitten olemmekin!

André Cox
Kenraali
Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä