Kenraalin joulutervehdys 2019

image description

Hyvät uutiset on tehty jaettavaksi

”Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli lapsesta sanottu”. Luuk. 2:17

Kun koet jotakin hienoa, et voi olla puhumatta siitä. Kyseessä voi olla ikimuistoinen ateria, hyvä kirja, viihdyttävä elokuva, liikuttava musiikkikappale, tunteikas teatteriesitys tai kaunis maalaismaisema. Kokemuksen tyypistä riippumatta se vaikuttaa meihin niin voimakkaasti, että haluamme kertoa siitä muille. Meidän on pakko kertoa siitä! Hyvät uutiset on tehty jaettavaksi.

Kun nykyajan ihmiset saavat tietää odottavansa lasta, he keksivät usein luovia tapoja kertoa asiasta: jotkut järjestävät kutsuja, joissa vieraille paljastetaan syntymättömän vauvan sukupuoli, toiset pitävät juhlat ja – kun lapsi vihdoin on syntynyt – ilmoittavat siitä kaikille.

Jeesuksen syntymästä ilmoitettiin uuden, kirkkaan tähden ilmestyessä taivaalle. Enkelikuoro puhkesi laulaen kertomaan suuresta uutisesta.

Paimenet eivät aavistaneet mitään, vaan huolehtivat lampaistaan niin kuin aina öisin, kun taivas valkeni ja heille kerrottiin hämmästyttävä uutinen mitä vaikuttavimmalla tavalla. Enkeli ilmestyi henkilökohtaisesti tuomaan heille viestin (Luuk. 2:9–12). Se oli yksityiskohtainen viesti – enkeli kertoi heille selvästi, kuka Jeesus oli (jae 11) ja sen, miten he löytäisivät hänet (jae 12). Niin paimenet matkasivat seimen äärelle ja löysivät Jeesuksen ”juuri niin kuin heille oli sanottu” (jae 20).

Heidän kokemuksensa laitumella ja tallissa oli niin voimakas, että heidän oli aivan pakko kertoa siitä muille. Uutinen oli niin iloinen ja valtava, että he eivät voineet pitää sitä omana tietonaan. Uutinen Jeesuksesta toi valon särkyneen maailman pimeyteen. Meidän täytyy paimenien tavoin tajuta, että tämä hyvä uutinen ei ole vain meitä varten – se kuuluu kaikille. 

Tänä jouluna viestissäni pelastussotilaille ja Armeijan ystäville, työntekijöille ja tukijoille kutsun meitä uudistamaan luottamuksemme evankeliumiin. Johannes Kastaja saarnasi katumuksesta ja valmisteli Jeesuksen tulemista. Jumala lähetti ainoan Poikansa tähän maailmaan pelastamaan sen. Sitten Jeesus lähetti opetuslapsensa jakamaan ilosanomaa, tekemään ihmeitä ja kasvattamaan opetuslapsia. Helluntaina Pyhä Henki antoi opetuslapsille kyvyn puhua evankeliumia monilla eri kielillä, ja niin alkukirkko sai levitettyä kertomusta Pelastajasta uusiin maihin ja uusille ihmisille.

Apostoli Paavali julisti: ”Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat” (Room. 1:16). Me olemme Pelastusarmeija – evankeliumi on pelastuksen viesti, josta kerromme sanoin ja jonka ilmaisemme tekojemme kautta.

Hyvä uutinen Jeesuksesta tuo toivoa eksyneille, valoa pimeydessä kulkeville, iloa epätoivoisille. Se tarjoaa todellista muodonmuutosta ihmiselle, joka kärsii riippuvuudesta, on turhautunut materialismiin tai etsii elämälleen tarkoitusta ja suuntaa. Me jaamme evankeliumia, koska olemme itse kokeneet sen totuuden ja voiman ja tunnemme henkilökohtaisesti ”perustajan ja täydelliseksi tekijän”, joten me uskomme evankeliumin mullistavaan voimaan myös toisten kohdalla.

Seuratkaamme tänä jouluna ja sen jälkeen enkelien ja paimenien esimerkkiä. Käyttäkäämme kaikki mahdollisuudet ja keinot levittääksemme sanaa Jeesuksesta samalla kun näytämme ihmisille, mistä hänet voi löytää, jotta hekin pääsisivät pelastavaan, henkilökohtaiseen yhteyteen elävän Kristuksen kanssa. Kyseessä ei ole vain hyvä uutinen – se on paras uutinen. Jaetaan sitä!

Brian Peddle
kenraali
Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja

Kuvitus: Lucie Skálová 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä