Kesä – rentoutumisen aika

image description
Pari päivää sitten – valmistautuessani päämajan hiljaiseen päivään – kävin läpi lauluvihkoani ja löysin erään ihanan laulun. Muistin yhden muutaman vuoden takaisen siunatun hetken, jolloin lauloin tuota laulua muutaman upseeritoverin kanssa: ”Hiljainen hetki on kaikki, mitä tarvitsen, hiljainen hetki rukoukselle, meditaatiolle, Hän tapaa minut siellä… vain hetki yksinkertaiselle etsinnälle, halulle vain kasvaa… Luonnossa on riittävästi Jumalaa, Hänen voimansa näkyy selkeästi... Jumalan tuuli tuo inspiraation, se opettaa rakkaudesta ja armosta… hiljainen hetki on kaikki mitä tarvitsen, hiljainen hetki yksin Jeesuksen kanssa.”

Suurimmalle osalle meistä täällä Suomessa kesä tarkoittaa aikaa pois töistä, lomaa koulusta, matkailua, kesämökkiä... Me kaikki odotamme tuota erityistä ja lämpimämpää vuodenaikaa. Kesällä on aikaa erilaiselle päiväohjelmalle, ei stressiä ja määräaikoja. On aikaa ja mahdollisuuksia tavata perhettä ja ystäviä, astua ulos värikkääseen luontoon kuuntelemaan sen ääniä ja haistelemaan sen tuoksuja, rentoutua, antaa sielun levätä, saada uusia voimia ja elämä takaisin tasapainoon.

Suomessa on paljon kauniita järviä ja puita joka puolella. Oletko ikinä kävellyt metsässä ja kiinnittänyt huomiota kaikkeen kauniiseen, joka sinua siellä ympäröi? Oletko hengittänyt syvään? Nuuskinut kukkien tuoksua? Koskettanut puun kuorta? Katsonut järveä ja seurannut aaltoja? Katsonut sinistä taivasta ja pilvien liikettä? Kuunnellut lintujen laulua? Kuullut tuulen kuiskauksen puissa?

Ehkä haluat vain istua ulkona mukavassa tuolissa nauttimassa kahvikupillisesta… Tai käydä kävelyllä, pelata frisbeetä perheen kesken, käydä köysikiipeilemässä ystävien kanssa, soutaa veneellä, kalastaa, käydä saunassa, uida järvessä, grillata leirinuotiolla?

Markuksen evankeliumissa (6:31) Jeesus rohkaisi opetuslapsiaan lepäämään ja sanoi heille: ”Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää.”

Missä ikinä tätä kesää vietämmekään, nauttikaamme kiitollisina rentoutumisen ajasta ja käyttäkäämme myös aikaa raamatunlukuun, viettäkäämme hiljaista aikaa yksin Jeesuksen kanssa.

Juuri näiden arvokkaiden hiljaisuudessa ja rukouksessa vietettyjen hetkien aikana Jumalan henki voi puhua suoraan sydämiimme, jotta olemme virkistyneitä ja voimaantuneita niin, että voimme palvella Herraamme ilolla ja pitkäjänteisesti, tuoda toivoa, rakkautta ja rauhaa perheillemme, naapureillemme ja työtovereillemme, rukoilla niiden naisten, lasten ja miesten puolesta, jotka ovat ympärillämme ja myös niiden puolesta, jotka elävät eri maissa ja epävarmassa ympäristössä, jossa on köyhyyttä, hyväksikäyttöä, ihmiskauppaa ja epäoikeudenmukaisuutta.

Pelastusarmeijan Hengen kevät -musikaalin viimeisessä laulussa sanotaan: ”Mitä Jumalan Henki sanoo sinulle? Tee, kuten Henki sanoo sinulle!”

Puhukoon Herra sydämiimme tänä kesänä!

Anne-Dore Naud
eversti
naistyön presidentti 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä