Koko maailma liikkeelle -lippu nostetaan nyt salkoon!

image description

Kansainvälinen päämaja on nimennyt vuoden 2017 teemaksi "Koko maailma liikkeelle – Eteenpäin!" Se kannustaa kaikkia Pelastusarmeijan jäseniä, upseereita, työntekijöitä, sotilaita ja vapaaehtoisia jakamaan aktiivisesti Sanaa ja palvelemaan etulinjassa. Pelastusarmeija toimii virallisesti 128 maassa ja kaikki territoriot osallistuvat teemavuoteen.

Jokaiseen territorioon on lähetetty Koko maailma liikkeelle -lippu, joka kiertää vuoden aikana erilaisissa tapahtumissa. Suomen ja Viron territoriossa vuoden kampanja alkaa Nuorten uudenvuoden tapahtumasta, jolloin lippu nostetaan salkoon uudenvuoden yönä vuoden vaihtuessa Vihdin Nummelassa. Koska vuosi 2017 on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi, aloittaa lipunnosto myös hienolla tavalla tämän meille erityisen juhlavuoden. Uudenvuoden tapahtumasta lippu matkustaa Ouluun, jossa on valtakunnallinen Koko maailma liikkeelle -vuoden avaustapahtuma 8. tammikuuta.

Koko maailma liikkeelle -kampanja ja siihen liittyvä nettisivusto käynnistyy varsinaisesti kansainvälisen päämajan kokouksessa torstaina 12. tammikuuta 2017 klo 11 (Suomen aikaa). Kokouksen johtavat kenraali André Cox ja esikuntapäällikkö, komentaja Brian Peddle. Tähän tapahtumaan ovat antaneet panoksensa pelastusarmeijalaiset ympäri maailmaa. Tapahtumaa voi seurata livenä kampanjan nettisivulla: http://www.salvationarmy.org/mobilising.

Koko maailma liikkeelle -kampanjassa ei kuitenkaan ole kyse vain suurista tapahtumista. Pelastusarmeijan osastoja, sosiaalisen työn pisteitä ja yksittäisiä armeijalaisia muistutetaan, että Jeesuksen suuri lähetyskäsky koskee kaikkia kristittyjä. Tässä hengessä esikuntapäällikkö haluaa sanoa koko Pelastusarmeijan väelle: ”Kannustan jokaista toimimaan niin kuin perustajamme William Booth sanoi, ’tekemään jotain’.” 

Siis rohkeasti eteenpäin!