Kreikan Pelastusarmeija auttaa pakolaisia

image description

Kreikan Pelastusarmeija auttaa Ateenassa tuhansia pakolaisia, jotka ovat saapuneet maahan eri puolilta Pohjois-Afrikkaa ja Lähi-itää. Pireuksen satamaan saapuu viikottain 1 500 uutta pakolaista ja monet heistä ovat perustaneet epävirallisia pakolaisleirejä pääkaupungin keskustaan. 

Majuri Polis Pantelidis on vienyt ruokapaketteja karuissa oloissa asuville ihmisille, mutta ruokaa ei riitä kaikille. Suunnitelmissa on silti järjestää ruoka-apua myös Pireuksen satamaan, jotta ihmisillä olisi syötävää pitkän ja uuvuttavan rekisteröintiprosessin aikana.

Leivän, ruoan ja juoman jakaminen tarjoaa lisäksi mahdollisuuksia kohdata ihmisiä ja keskustelujen kautta lievittää heidän pelkojaan. Monet pakolaisista ovat paenneet silmitöntä väkivaltaa kotimaassaan, ja nyt heidän täytyy tottua tuntemattomaan maahan, jossa heillä ei ole minkäänlaista tukea.

Ateenan osaston lastentapahtumissa käy enimmäkseen tuoreeltaan maahan saapuneita pakolaislapsia. Heille tarjotaan turvallinen ympäristö, jossa he voivat piirrosten ja pelien avulla kertoa kokemuksistaan. Toimintaa pyörittää 15 vapaaehtoisen joukko, ja yhteyksiä muihin järjestöihin luodaan parhaillaan, jotta eri ryhmät voisivat avuntarpeen lisääntyessä yhdistää voimansa.

Kreikan Pelastusarmeija tulee jatkamaan työtä pakolaisten keskuudessa, mutta pakolaismäärän lisääntyminen ja Kreikan vaikea taloustilanne tekevät toiminnan rahoittamisesta haasteellista.

Voit tukea Kreikan Pelastusarmeijan toimintaa täällä.

Lisää aiheesta New Internationalin artikkelissa.