Julkaistu 6.3.2024 07:00

Lahjoittamisesta entistäkin helpompaa

Uudet, kauppakeskuksista löytyvät iCare-keräyslaatikot tekevät hyväntekeväisyydestä helppoa – kauppareissulla lahjoitustavarat voi jättää parkkihallista löytyvään laatikkoon.

Pelastusarmeijan iCare secondhand hyväntekeväisyysmyymälöitä ja Pelastusarmeijan kirpputorimyymälöitä löytyy viisitoista ympäri maata, se onkin Suomen suurimpia secondhand-ketjuja. Valoisat myymälät ja vaihtuva valikoima laadukkaita tuotteita houkuttelevat asiakaskuntaa nuorista eläkeläisiin.

iCare- ja kirpputorimyymälöihin voi tuoda lahjoitustavaroita, ja lisäksi lahjoituksia on voinut tehdä ulkona oleviin keräyslaatikoihin Tampereella, Pirkkalassa, Lempäälässä, Lahdessa ja Hollolassa sekä toimistoajan puitteissa Vantaan keskusvarastolle.

Nyt uutena lahjoitusmahdollisuutena ovat kauppakeskuksista löytyvät puiset keräyslaatikot. Ne sijaitsevat kauppakeskuksien ekopisteiden tai parkkihallien läheisyydessä. Tällä hetkellä laatikoita on Espoossa Isossa Omenassa ja Lippulaivassa, Helsingissä Arabiassa, Vantaalla Myyrmannissa ja Tampereella Likessa. Usein keräyspisteiden yhteydessä on myös muiden toimijoiden, kuten UFF:in, Fidan ja Emmyn keräyslaatikoita.

– Ihmisten ostoskäyttäytyminen on muuttunut ja ostaminen keskittyy nykyisin suuressa määrin kauppakeskuksiin. Tästä syystä myös uudet iCare-myymälämme ovat avautuneet näihin, kertoo Pelastusarmeijan myymälätoiminnan päällikkö Harri Lehti.

– Keräyslaatikoiden ideana on tehdä lahjoittamisesta mahdollisimman helppoa. Autolla pääsee parkkihalliin, josta lahjoituskassit on helppo laittaa sieltä löytyvään keräyslaatikkoon. Koska laatikot ovat sisätiloissa, lahjoitustavara säilyy kuivana ja hyvälaatuisena.

Uudet keräyslaatikot löytyvät nyt edellä mainituista kauppakeskuksista, mutta laajentuminen uusiin paikkoihin on suunnitelmissa. – Ajatuksissa on lisätä näitä sitä mukaa kuin olemme päässeet sopimukseen kauppakeskusten kanssa, Harri Lehti paljastaa.

Myymälöihin lahjoittaminen on edelleen tervetullutta.

– Tuotteita saa toki lahjoittaa myös myymälöihin, keräyslaatikot ovat vain lisänä. Esimerkiksi astiat ja särkyvät pientuotteet kannattaakin tuoda myymälöihin, rikkoutumisen mahdollisuudet ovat vähäisempiä.

Pitääkö lahjoittaessa ottaa jotain muuta huomioon?

– Lahjoitettavan tavaran tulee olla käyttökelpoista, puhdasta ja ehjää. Hyvä sääntö lahjoittajalle on punnita, ostaisiko tämän kuntoisen tavaran itse tai voisiko antaa sen lahjaksi, Harri sanoo hymyillen ja päättää: – Olemme lahjoituksista hyvin kiitollisia. Lahjoittamalla olet mukana tukemassa tärkeää hyväntekeväisyystyötämme.

 Toni Kaarttinen
Kuva: iCare

Kesälehdestä voit lukea lisää iCare secondhand hyväntekeväisyysmyymälöistä, kun pohdimme myymälätoimintaa ekologisesta näkökulmasta.

Uudet keräyslaatikot

Arabian vaatekeräys
Hämeentie 111, Helsinki
Parkkihalli 0. kerros, pakettiautomaattien vieressä.

Ison Omenan vaatekeräys
Piispansilta 11, Espoo
Ekopiste pysäköintitasolla (P1) pääsisäänkäynnin aulassa, josta nousevat liukuportaat Market-tasolle.

Lippulaivan vaatekeräys
Espoonlahdentie 4, Espoo
Pysäköinnin P1-kerros

Liken vaatekeräys
Antti Possin kuja (Lielahti), Tampere
Parkkihalli, -2 krs, pakettiautomaatin vieressä

Myyrmannin vaatekeräys
Iskoskuja 3, Vantaa
Parkkihalli, -2 krs

Muiden keräyslaatikoiden sijaintitiedot: pelastusarmeija.fi/myymalat/kerayslaatikot

Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä