Julkaistu 30.1.2024 07:00

Laula sydämelläsi!

Olen syntynyt ja kasvanut Georgiassa. Georgialaiset rakastavat musiikkia ja laulamista, se kuuluu olennaisesti georgialaiseen kulttuuriin ja arkielämään. Kristittyinä meidän tulee muistaa musiikilla olevan tärkeä osa elämässämme Jumalan kanssa. Raamatun mukaan sekä yksilöt että kansat ovat aina käyttäneet musiikkia Jumalan ylistämiseen.

2. aikakirjasta 5:13–14 luemme, kuinka Herraa ylistettiin laulamalla ja soittamalla monenlaisia soittimia temppelin vihkiäisissä, ja Jumala siunasi ihmisiä läsnäolollaan.

Uudessa testamentissa sanotaan, että kristityt opettivat ja neuvoivat toisiaan ja lauloivat psalmeja, ylistysvirsiä ja hengellisiä lauluja (Kol. 3:15–16). Kautta vuosisatojen kristillisen kirkon ”pilarit” ovat uskoneet musiikin voimaan. Martti Luther vakuutti, että musiikkia kuunnellessa ”unohtuu kaikki viha, haureus, ylpeys ja muut paheet”. Hän esitti myös, ”ettei teologian jälkeen ole mitään musiikkiin verrattavaa, sitä korkeampaa taidetta”.

Ylistysvirsien tekstit auttoivat kristittyjä ilmaisemaan tunteitaan ja uskoaan. Usein sanat olivat uskontunnustuksia. Charles Wesley kirjoitti yli 6 000 hymniä. Niissä on vahva opillinen sisältö, ne muistuttavat uskosta ja armosta, Pyhän Hengen työstä elämässämme. Nykyäänkin nämä virret ovat suurena apuna jumalanpalveluksissa.

Meillä Pelastusarmeijassa on myös rikas musiikillinen perintö. William Booth näki musiikin välineenä. Hänen suhteensa musiikkiin oli suora, yksinkertainen ja käytännöllinen. Musiikista tuli merkittävä evankelioinnin työkalu, jonka avulla kasvatettiin pyhiä ja palveltiin kärsivää ihmiskuntaa.

Rakastan musiikkia ja laulamista. Ikävä kyllä minulla ei ole hyvää ääntä. Kerran minulle sanottiin, että olen hyvä laulamaan ”sydämellä”. En tiedä, rakastatko musiikkia ja onko sinulla hyvä ääni. Tiedän kuitenkin varmasti jotakin: ”Minun suuni julistaa sinun uskollisuuttasi, ylistää sinua päivästä päivään.” (Ps. 35:28). Antakaamme siis Jumalan siunata meitä läsnäolollaan.

David Kotrikadze
majuri, ylisihteeri

 

Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä