Meidän rakkaustarinamme: Sielunkumppanit Suomessa

image description
Kanadalainen Jessica ja ruotsalainen Daniel löysivät toisensa Pelastusarmeijan nuorisokonferenssissa, ja elämä on johdattanut heidät toistensa luo Suomeen.
– Se oli kiinnostusta ja ystävyyttä ensi silmäyksellä!

Jessica (28) ja Daniel (32) Bryant-Rönnqvist ovat kiireinen, nuori aviopari. Kahdeksan kuukautta sitten he vihkiytyivät toisilleen, ja sitä seurasi muutto tuntemattomalle paikkakunnalle uuteen työtehtävään. Danielille tämä merkitsi myös muuttoa uuteen maahan. Kadetti Jessica ja luutnantti Daniel toimivat Vaasan seudulla alueellisina lapsi- ja nuorisotyön kehittäjinä.

Uudessa tehtävässä on ollut paljon totuteltavaa.

– On haastavaa aloittaa jotain uutta, mutta olen nauttinut mahdollisuudesta työskennellä Danielin ja osaston muiden ihmisten kanssa. Jännittävää nähdä, mitä kaikkea Jumala eteemme johdattaa, Jessica toteaa hymyillen, ja Daniel on samaa mieltä:

– On mielenkiintoista nähdä, mikä on Hänen suunnitelmansa.

Uuden työn lisäksi Jessica on aloittanut opinnot upseerikoulussa.

– Joudun matkustamaan paljon Helsingin ja Vaasan välillä, mikä tuntuu haasteelliselta, nyt kun vihdoinkin olemme samassa maassa!

Myös Danielilla on oma erityinen haaste kohdattavana:

– Minun olisi aloitettava suomen kielen opinnot. Siinä riittää pohdittavaa!

Juuret Kanadassa ja Ruotsissa

Jessica on kotoisin Vancouverista Kanadasta, ja hän sai ensikosketuksen Armeijaan lukioaikana ystävänsä kautta. Jessica oli ollut mukana jo tovin, mutta usko Jumalaan ei ollut herännyt, kunnes nuorisokonferenssissa vietetty lomaviikko muutti asian.

– Nuorisokonferenssi järjestettiin Vancouverin köyhimmällä alueella. Siellä näin, miten pelastussotilaat ja -upseerit käyttäytyivät vähävaraisia, kodittomia ja päihdeongelmaisia kohtaan. Heidän rakkautensa lähimmäisiä kohtaan kosketti minua – aloin nähdä Raamatun sanoman uudessa valossa ja ymmärtää Jumalan rakkautta meitä kohtaan.

Danielin tarina on samankaltainen. Hän on kotoisin Lidköpingistä Ruotsista. Danielin vanhemmat eivät olleet uskossa, mutta lukiossa Daniel tutustui poikaan, joka kävi Pelastusarmeijan nuorisoryhmässä. Daniel lähti mukaan, ja perjantaisin he kokoontuivat pelaamaan salibandya osastolle. Usko tuli kuvioihin kuukausien kuluessa.

– Matkalla Armeijan uudenvuodenjuhliin tapasin naisen, joka kysyi minulta ”Oletko pelastettu?” enkä tiennyt miten vastata. Muutamaa kuukautta myöhemmin kristillisillä festivaaleilla rukoilin messun aikana ”Jumala, en tiedä olenko pelastettu? Miten voin pelastua?” Tämä samainen nainen kääntyi puoleeni ja sanoi: ”Daniel, et tiedä oletko pelastunut? Haluatko pelastua nyt?” Vastasin: ”Kyllä haluan!”

Rakkautta verkon välityksellä

Elämä kuljetti Jessican nuorisotyöntekijäksi Suomeen ja Danielin upseerikouluun Ruotsissa. Jessican ja Danielin polut kohtasivat Pelastusarmeijan Euroopan nuorisokonferenssissa 2014.

– Tapasimme ensimmäisenä iltana, ja vietimme melkein koko konferenssin yhdessä, Jessica paljastaa.

– Se oli taianomaista, Daniel jatkaa hymyillen.

Oliko se rakkautta ensi silmäyksellä?

– Sanoisimme, että se oli kiinnostusta ja ystävyyttä ensi silmäyksellä.

Mitkä piirteet toisessa herättivät kiinnostuksen?

– Huomasin heti, että hän on hyvä kuuntelija ja että hän oli kiinnostunut tutustumaan minuun, Jessica kertoo.

– Jessican eläväisyys ja räiskyvyys, Daniel naurahtaa.

Orastava suhde jatkui nuorisokonferenssin jälkeen internetin välityksellä. Pitkät skype-keskustelut pitivät toisen lähellä – henkisesti, joskaan ei fyysisesti. Daniel tuli vierailemaan Jessican luona Suomessa.

Tunteet syvenivät.

– Emme saaneet toisistamme tarpeeksi. Danielista tuli nopeasti se, jolle minun oli kaiken helpoin puhua. Ja tiesin, että voin olla oma itseni hänen seurassaan – jopa huonoimpina päivinäni, Jessica paljastaa.

– Ja minun silmissäni Jessicasta tuli aina vain kauniimpi, Daniel toteaa veikeästi.

Kaukosuhde oli hidaste, muttei este.

 – Tiesin, että jos aioimme pysyä yhdessä, niin kaukosuhde on vain väliaikainen tila. Se teki asioista helpompaa. Mutta toki tuntui surulliselta olla poissa toisen luota, Jessica kertoo ja Daniel myötäilee:

– Emme kokeneet sitä vaikeaksi, mutta ikävä oli kova.

Uusi askel

Viime kesänä Jessican ja Danielin suhteessa tapahtui paljon muutoksia – kaukosuhde muuttui avioliitoksi ja yhteiseksi kodiksi. Häitä vietettiin Jessican kotiseudulla Kanadan Vancouverissa sateisena sunnuntaipäivänä 18. kesäkuuta.

– Sää ei ollut ihan tilauksen mukainen, Jessica naurahtaa, – mutta muuten se oli aivan täydellistä. Ne olivat pienet kahdenkymmenen henkilön häät, ja hassujen sattumuksien lomassa meillä oli myös aikaa tuijotella toisiamme silmiin ja hymyillä. Ilmassa oli taikaa, Jessica paljastaa hymyillen.

– En olisi voinut toivoa mitään enempää, Daniel lisää.

Mitä avioliitto teille merkitsee?

– Se merkitsee elämänkumppanin valitsemista – kumppanin, joka on rinnalla niin hyvinä ja huonoina päivinä ja joka on valmis työskentelemään suhteen eteen. Ei niin, että se olisi parhaillaan rankkaa, Jessica naurahtaa.

– Minulle se merkitsee, että olet löytänyt ihmisen, jonka kanssa haluat viettää elämäsi ja jonka olet valmis laittamaan aina etusijalle, Daniel toteaa.

Avioliitto on ollut iso muutos Jessicalle ja Danielille, sillä se on merkinnyt heille myös ensi kertaa yhteistä kotia ja arkea.

– Olemme oppineet tuntemaan toisemme paremmin ja oppineet toistemme kummallisuudet!

Mikä on rakkaus?

Lopuksi Jessica ja Daniel ovat luvanneet vastata muutamaan Sotahuudon rakkaus-aiheiseen kysymykseen.

Mistä asioista pidät kumppanissasi?

– Daniel on minua rauhallisempi, joten hän tasapainottaa räiskyvää luonnettani. Hänellä on oikeat sanat hallussa. Hän on ystävällinen kaikkia kohtaan, ja hän on hyvä saarnamies! Hän tietää, miten saa minut nauramaan – ja hänen kärsivällisyytensä on loppumaton minua kohtaan, Jessica aloittaa, ja Daniel jatkaa:

– Jessica saa minut luottamaan itseeni. Hän haluaa auttaa ja ymmärtää ihmisiä, eikä pelkää lähestyä ongelmia tarmolla. Hän on myös erittäin suloinen!

Entä ärsyttääkö toisessa jokin?

– Daniel ottaa sukat pois olohuoneessa, ja jättää ne sinne lojumaan, Jessica paljastaa.

– Joskus Jessica on ”näksy” – äksy, kun on nälkäinen!

– Myönnetään! Jessica vastaa naurahtaen. – Mutta ei sitä aina tapahdu – ja yritän parhaani!

Mitä rakkaus teille merkitsee?

– Uskon, että rakkautta on monenlaista, mutta sen ytimessä on, että on valmis välittämään toisesta ja laittamaan tämän tarpeet omiensa edelle, Jessica sanoo.

– Päätös olla toisen kanssa, mitä tahansa tapahtuukin, Daniel täydentää.

Usko, toivo, rakkaus…

– Nämä kolme asiaa kulkevat käsi kädessä. Jotta voit todella rakastaa jotakuta, sinun on luotettava ja uskottava häneen, Jessica toteaa ja Daniel päättää:

– Sinun on laitettava luottosi häneen, jonka uskot olevan rakkauden arvoinen.

Toni Kaarttinen
Kuvat: ChelseyLea Photography ja Jessican & Danielin kuva-albumi 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä