Mieti vielä!

image description

Kenraalin pääsiäistervehdys 2017

”Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla.” (Ap.t. 4:12)

Pääsiäisenä on aika pohdiskella Jumalan uskomatonta, tuhlailevaa ja määrätöntä armoa. Kristuksen kautta hän antoi tavallisille kuolevaisille mahdollisuuden tehdä sekä sovituksen Jumalan kanssa että nauttia henkilökohtaisen jumalasuhteen mukanaan tuomista verrattomista eduista.

Ikävä kyllä monille pääsiäisviikonloppu tarkoittaa vain mahdollisuutta pitää pidempi tauko hellittämättömästä henkilökohtaisten päämäärien ja kunnian tavoittelusta.

Elämme määrätietoisen materialistisessa maailmassa, jossa lähes kaikki asiat, joita tarvitsemme löytääksemme täyttymyksen, tarkoituksen ja täydellisen tyytyväisyyden, on hylätty. Moderni yhteiskunta tarjoaa meille monia tarvitsemiamme asioita materiaalisesta näkökulmasta katsottuna, mutta ne eivät riitä takaamaan meille onnea ja vapautta.

Jos uskot maallisen omaisuuden tuovan onnea, mieti vielä! Sinun tarvitsee vain vilkaista nyky-yhteiskuntaa huomataksesi materialistisen kulutusmyönteisyyden kielteiset vaikutukset.

Kaikesta omistamastamme huolimatta ihmiskunta pysyy tyytymättömänä, etsii olemassaoloonsa tarkoitusta ja yrittää löytää vahvistusta sille, että kuoleman jälkeen on jotakin.

Tässä kontekstissa kristillinen sanoma on ainutlaatuinen, koska sanomassa ei ole kyse opinkappaleista ja uskomuksista, vaan ihmisestä, Jeesuksesta Kristuksesta.

Tunnustamme tosiasiana, ettemme ole täydellisiä ihmisiä, mutta pääsiäinen tuo toivon uudesta elämästä – elämästä, johon on tullut muutos ja joka on muuttunut täysin toiseksi. Epätäydellisyytemme ei kuitenkaan ole veruke, jolla voimme oikeuttaa elämisen jatkuvassa synnissä ja kapinassa.

Valitettavasti tiedämme joidenkin yhteiskunnassamme kääntäneen selkänsä kirkolle, koska he kokevat, että kristityt eivät ole uskottavia. Saarnaamme rakkautta, silti kirkko voi olla kaikista anteeksiantamattomin paikka. Saarnaamme hengellisiä arvoja, silti todellisuudessa kristityt usein tavoittelevat maallisia rikkauksia, auktoriteettia ja vaikutusvaltaa. Saarnaamme oikeutta alistetuille, mutta kuinka moni meistä todella tekee jotakin vaikuttaakseen asioihin?

Apostoli Paavali muistuttaa meitä roomalaiskirjeen kohdassa 3:23, että ”kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta”. Synnin takia ihminen ei voi nauttia suhteesta Jumalaan, mikä selittää sen, miksi niin monet aikalaisistamme ovat tyytymättömiä ja etsivät totuutta.

Vaikka maailmamme vaikuttaa vankkumattoman materialistiselta, näemme paljon ihmisiä, jotka etsivät merkitystä ja jotka tavoittelevat vastausta mieltä eniten askarruttavaan kysymykseen: onko kuoleman jälkeen elämää? Voisiko olla niin, että nykyään monet yrittävät täyttää hengellistä tyhjyyttä ja yrittävät omien ponnisteluidensa kautta saavuttaa iankaikkisen paratiisin?

Jeesus tuli sovittamaan maailman synnit Jumalan kanssa – tämä on tärkein syy hänen ylösnousemukselleen. Kaikki muu, mikä seuraa Jeesuksen läsnäolosta maailmassa ja meidän elämässämme, on suora seuraus meidän sovittamisestamme Jumalan kanssa.

Jeesus tuli täyttämään tyhjyyttä, joka erottaa meidät Jumalasta. Täysin tavatonta – ja tämä meidän on muistettava elämämme jokaisena päivänä – on se uskomaton tosiseikka, että Jumala Jeesuksessa teki aloitteen, jotta meidät sovitettaisiin hänen kanssaan!

Tästä syystä Jeesus kärsi vapaaehtoisesti, jotta meidän kaltaisemme ”vihamielisiksi” luetut ihmiset voitaisiin sovittaa sen seurauksena: ”Tekin olitte ennen Jumalasta vieraantuneita ja häntä kohtaan vihamielisiä, kun elitte pahojen tekojenne vallassa. Mutta nyt hän on tehnyt teidän kanssanne sovinnon, kun Kristus omassa ruumiissaan kärsi kuoleman asettaakseen teidät pyhinä, nuhteettomina ja moitteettomina Jumalan eteen.” (Kol. 1:21–22)

Mitä muuta tarvitset? Eikö Jeesus riitä sinulle? Jos olet löytänyt siunauksen ja rauhan, jonka vain Jeesus voi tuoda, niin olet samaa mieltä lauluntekijän* kanssa, kun hän sanoo:

Kun rauhasi virtaa mun sydämeeni
tai murheiden aallokko lyö,
niin onneni on luona Jeesukseni
sekä nyt että mentyä yön.

Rauhan sain suloisen,
olen Herrassa onnellinen.

Jos kiusaaja saartaa mun sieluani,
niin on lupaus tää toivoni:
on Kristus mun säälinyt kurjuuttani,
veren uhrannut puolestani.

Nyt syntini anteeksi annetut on,
oi siunattu armahdus tää!
Kun velkani ristille naulitut on,
siitä sieluni ain ylistää.

Oi ilmesty meillekin Vapahtaja,
sä toivomme, onnemme oi.
Ja kerran tää laulumme taivahassa
ylistystäsi ainiaan soi!


André Cox

kenraali
Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja

*Horatio Gates Spafford: Kun rauhasi virtaa (It is Well with my Soul), Pelastusarmeijan laulukirja 110

Kuva: oneinchpunch 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä