Naisjohtajuus vuonna 2019 – Arvokkaita ja rohkeita naisia tarvitaan!

image description
Ei ole koskaan helppoa olla johtaja. Ei ole varsinkaan helppoa olla naisjohtaja! Kaikki muistavat Pelastusarmeijan perustajan, William Boothin tunnetun lauseen: "Parhaat mieheni ovat naisia." Vau, mikä totuus!

Raamatussa on monenlaisia esimerkkejä naisista, jotka ovat olleet hyvin vahvoja johtajia.

Ruut, jolla oli erinomainen luonne! Hän oli rohkea ja vahva nainen, joka leskeksi jäätyään jäi miehensä äidin, Noomin luokse. Ruut meni hänen kanssaan Betlehemiin ja nai Boasin, joka oli hänen kuolleen appiukkonsa kaukainen sukulainen. Ruut symboloi kestävää uskollisuutta ja omistautumista.

Tyatiraan Lyydia, joka mainitaan Uudessa testamentissa, oli merkittävä nainen, jota pidetään tänä päivänä Euroopan ensimmäisenä kristinuskoon kääntyneenä. Monissa kirkkokunnissa häntä kuvataan pyhimyksenä.

Nyt vuosien jälkeen voisimme myös luetella seuraavat henkilöt:

Golda Meir, israelilainen opettaja, kibbutsi, valtionainen, poliitikko sekä Israelin neljäs pääministeri. Hän syntyi Kiovassa ja muutti lapsena perheineen vuonna 1906 Yhdysvaltoihin, jossa kouluttautui opettajaksi. 

Cornelia Arnolda Johanna, ”Corrie” ten Boom, hollantilainen kellontekijä ja myöhemmin kirjailija, joka auttoi isänsä, Casper ten Boomin, siskonsa Betsien ja muiden perheenjäsentensä kanssa juutalaisia pakenemaan natsien joukkomurhaa toisen maailmansodan aikana piilottamalla heitä kotiinsa.

Presidentti Tarja Kaarina Halonen, suomalainen poliitikko, Suomen tasavallan 11. presidentti ja Suomen ensimmäinen naispresidentti vuosina 2000–2012, on ollut vahva naisjohtaja ja hyvin arvostettu henkilö Euroopassa ja ympäri maailmaa.

Liittokansleri Angela Dorothea Merkel. Häntä kutsutaan sanomalehdissä ja televisiossa maailman vaikutusvaltaisimmaksi naiseksi. Tämä saksalainen poliitikko on toiminut Saksan liittokanslerina vuodesta 2005. Hän toimi Saksan kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtajana vuosina 2000–2018. Uskomatonta!

Viimeisenä haluaisin mainita Viron presidentin, Kersti Kaljulaidin. Hän on vahva johtaja. Viron parlamentti valitsi hänet presidentiksi 3.10.2016, jolloin hänestä tuli Viron ensimmäinen naispuolinen sekä kaikkien aikojen nuorin presidentti. Hän vieraili Pelastusarmeijan Narvan osastossa muutama kuukausi sitten ja keskusteli siellä upseerien sekä osaston jäsenten kanssa. 

Voisimme lisätä tähän paljon muitakin naisia. Kaikki edellä mainitut ovat olleet lujaluonteisia ja tehneet jotain merkittävää yhteiskunnassaan ja ympäristössään.

Raamattua lukevat tietävät, että Jumala uskoo naisiin samaan tapaan kuin hän uskoo miehiinkin. Olen huomannut, että usein naiset ovat saaneet selvän tehtävän Jumalalta.

Apostolien tekojen 2. luvussa kuvataan helluntaipäivää, jolloin 120 miestä ja naista kokoontui mukanaan Maria, Jeesuksen äiti. Yhtäkkiä Jumala kaatoi heihin Henkeään, kuten Mooses, Jesaja ja Joel olivat jo Vanhassa testamentissa ennustaneet. Silloin nämä miehet ja naiset, täynnä uskoa Jeesukseen, saivat varmistuksen siitä, että Jumalan voima ja Pyhä Henki olisivat heidän kanssaan. Naiset olivat tärkeä osa tätä tapahtumaa!

Kirkko, joka vaientaa naisia, vaientaa Pyhää Henkeä, koska sekä miehet että naiset ovat Jumalan voitelemia.

Naiset olivat ensimmäisenä Jeesuksen haudalla ja huomasivat ylösnousemuksen. Näiden naisten todistus toi hyvän uutisen Jeesuksen ylösnousemuksesta koko maailman tietoon.

Eräänä päivänä mies, joka oli epävarma siitä, saavatko naiset saarnata hyvää sanomaa Jeesuksesta Kristuksesta, sai asiaan vahvistuksen kristityltä naiselta: ”Jos olisit palavassa talossa, etkä pääsisi pakoon ja olisit hengenvaarassa, kysyisitkö vastaantulevalta palonsammuttajalta, joka katsoo sinua kypärän takaa, oletko mies vai nainen? Et kysyisi. Seuraisit häntä kysymättä mitään. Ottaisit vastaan avun tuolta suurenmoiselta naiselta, joka on tullut pelastamaan sinut.”

Maailma on tulessa. Maailma on vaarassa. Ihmisten täytyy kuulla synnin katastrofaalisista seuraamuksista ja siitä, miten synneistä pääsee eroon. Miten hienoa on tietää, että Jumala kutsui naisia ja miehiä julistamaan rakkauttaan, anteeksiantoa ja uudistusta. Jumala on asettanut Jeesuksen Kristuksen pelastussuunnitelman meihin kaikkiin, ja on hyvä tietää, että sekä miehiä että naisia kutsutaan olemaan ”hyvän sanoman lähettejä”.

Siunatkoon Jumala erityisesti naisia, jotka rohkeasti ja iloisesti palvelevat häntä siellä, minne Jumala on heidät kutsunut ja asettanut!

Anne-Dore Naud
eversti
naistyön presidentti


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä