Oman elämäsi X Factor

image description
Laulaminen on nykyään hyvin suosittua: esimerkiksi televisio-ohjelmat The Choir ja The X Factor ovat saavuttaneet suuren suosion Isossa-Britanniassa. Suomellakin taitaa olla oma X Factor -tähtensä!

Tiesitkö, että laulaminen voi olla hyväksi terveydelle ja edistää hyvinvointia? Tutkimusten mukaan hyötyjä ovat muun muassa:

  • Kohonnut mieliala
  • Energiatason nouseminen
  • Stressitason laskeminen
  • Vastustuskyvyn parantuminen
  • Vatsa- ja kasvolihasten vahvistuminen
  • Keuhkojen tilavuuden kasvaminen
  • Verenkierron parantuminen
  • Ryhdin kohentuminen

Ehkäpä on aika ryhtyä laulamaan, vaikka vain suihkussa!

Laulaminen ei kuitenkaan ole uusi idea. Jo Vanhassa testamentissa, Toisessa Mooseksen kirjassa kerrotaan, kuinka Mooses ja Israelin kansa lauloivat ylitettyään Punaisenmeren.

Psalmit on laulukirja. Pyhiinvaeltajat lauloivat psalmia 121 suunnatessaan Jerusalemiin. Kun matka tuntui loputtoman pitkältä, kun jalkoja särki, kun mieltä kalvoi kysymys ”ollaanko pian perillä”, he lauloivat!

Minä kohotan katseeni vuoria kohti.
Mistä saisin avun?
Minä saan avun Herralta, häneltä, joka on luonut taivaan ja maan.

Laulu muistutti, etteivät he olleet yksin; se kohotti heidän sydämensä Jumalan puoleen ja auttoi heitä jaksamaan matkallaan.

Psalmissa 137 kerrotaan, kuinka vankeudessa ollessaan Israelin kansa kyseli: ”Kuinka voisimme laulaa Herran lauluja vieraalla maalla?”

Heidän piti opetella laulamaan vankeudessa. Orjat lauloivat spirituaaleja. Vaikka muut saivatkin päättää heidän elämästään, heidän sielunsa vapautuivat heidän laulaessaan.

Et ehkä koskaan päädy X Factoriin, mutta olisiko aika löytää uusi laulu laulettavaksi? Laulu, joka voi nostaa sydämesi ja mielesi arkipäivän elämän ja haasteiden yläpuolelle – ja voit huomata, että Jumalan läsnäolo on kanssasi!

Lyn Hills
everstiluutnantti 

Kuva: Rick Thorpe


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä