Päivä jolloin kaikki muuttui!

image description
Tämä olisi voinut olla sanomalehtiartikkelin otsikko ylösnousemuksen jälkeen. Siihen aikaan ei kuitenkaan ollut sen laajuista mediaa kuin me olemme tottuneet näkemään! Ihmiset viestivät toisilleen suullisesti. Viestintä sujui kuitenkin hyvin, sillä tämä ihmeellinen uutinen, joka sytyttäisi koko Välimeren alueen, saavutti koko Palestiinan.

Jälleen kerran maailmankaikkeuden elävä Jumala, Luoja, näytti meille, ettei hän ole missään tekemisissä synnin ja kuoleman kanssa ja että hän on elävä Jumala. Hän loi kaiken elävän ja lähetti ainoan poikansa Jeesuksen muistuttamaan meitä siitä, että hän on ylösnousemuksen Jumala. Mikään ei pysäytä tätä hyvää uutista ja tätä ihmeellistä toivoa!

Jeesuksen ylösnousemuksella on voima tuoda kokonaan uutta tuulta meidän elämäämme, voimallinen elämän ja rakkauden myrsky, joka on niin voimakas, ettei kuolemalla ole enää mitään vaikutusta persoonaamme eikä olemassaoloomme!

Apostoli Paavali muistuttaa meitä: Kun olemme Kristuksessa, olemme ylösnousseita yhdessä hänen kanssaan! Silloin muutos on tapahtunut. Jeesuksessa Kristuksessa pimeys tekee tilaa valolle. Jeesuksessa Kristuksessa kuolema tekee tilaa elämälle. Jeesuksessa Kristuksessa paikalleen jähmettynyt tekee tilaa liikkeelle. Kyseessä on muutos, siirtyminen johonkin täysin uuteen.

Tätä sana “pääsiäinen” kirjaimellisesti tarkoittaa. Siirtyminen orjuudesta, käskynalaisuudesta toivoon ja vapautukseen.

Tunnemme vanhan testamentin suuren tapahtuman: Israelin kansa vapautuu orjuudesta... Kun Ramses II hallitsee Egyptissä, Israelin seemiläiset heimot ovat kohteena. Mooseksen johdolla he lähtevät tästä kärsimyksen paikasta aloittaakseen uuden elämän täynnä toivoa. Israelin kansa lähtee käskynalaisuuden asemasta tullakseen sen liiton kansaksi, jonka Jumala on solminut ihmisten kanssa. Tämä tapahtuma tunnetaan myös nimellä ”Exodus” (lähtö) historiassa.

Ja niin pääsiäisjuhlasta tulee Jumalan visio, suuri toivon juhla. Eikä siinä kaikki! Jumala haluaa mennä vielä pidemmälle. Jumala haluaa kertoa meille enemmän. Jumala haluaa kertoa meille tänään, että Jeesuksen ylösnousemus – tästä eteenpäin – on tie, “muutos”, henkilökohtainen “exodus”, jonka kautta jokainen meistä voi kokea “ylösnousemuksen” ja uudistuksen omassa elämässään.

Tämä on mahdollista, koska Ylösnousemuksen Henki, Jumalan rakkauden voima, voi ympäröidä meidän elämämme, muuttaa sen tavan, millä katsomme maailmaa, ohjata meitä nöyrään asenteeseen toisia kohtaan ja luoda meihin iloa. Tämä ei tarkoita, että olisimme yhtäkkiä täydellisiä; pois moinen ajatus minusta! Kukaan ei ole täydellinen. Tunnistamme kuitenkin tarvitsevamme Jumalan päivittäistä apua rukoillaksemme ja pyytääksemme häntä vastaamaan meille sydämemme salaisessa sopukassa. Hänen sanansa, joka löytyy Raamatun voimakkaasta sanomasta, tulee todeksi hänen Pyhän Henkensä kautta. Siinä me opimme hänen poikansa Jeesuksen nöyrästä elämästä ja siitä, kuinka hän vastasi ihmisten – meidän maanpäällisten veljiemme ja sisartemme – tarpeisiin!

Saakoon “päivä, jolloin kaikki muuttui” olla sinun päiväsi tänään!

Patrick ja Anne-Dore Naud
everstit
territorion johtajat 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä