Pelastusarmeija auttaa pakolaisia Ateenassa

image description
Hollannin Pelastusarmeijan Jan Noordijk on Ateenassa organisoimassa ja koordinoimassa humanitääristä apua pakolaisille.

Noordijk kertoo: ”Kaikki Kreikan saarilta tulevat pakolaiset pitää kuljettaa Ateenasta muihin Euroopan maihin. Joka päivä Ateenaan saapuu 4 000 – 6 000 pakolaista. Vaatteita on tarjolla riittävästi, mutta ruuasta ja vedestä on pulaa, mikä johtaa tappeluihin. Ihmiset kirjaimellisesti taistelevat vedestä ja leivästä."

"Pakolaiset kokoontuvat Ateenan keskusaukiolle. Pelastusarmeija on ainoa kansalaisjärjestö, joka huolehtii näistä ihmisistä. 99 % pakolaisista on afganistanilaisia. Pelastusarmeija tarjoaa heille voileipiä ja maitoa ja yrittää auttaa ja neuvoa. Pienten lasten kanssa matkaaville tarjotaan vaippoja, vettä ja maitojauhetta."

"Kreikan hallitus on pystyttänyt leirin, jossa pakolaiset voivat syödä ja nukkua. Aukiolta poliisi ohjaa heitä leirille. Pakolaisia kehotetaan matkustamaan leirille busseilla, mutta suurin osa kieltäytyy, koska he pelkäävät poliisin pidättävän heitä leirillä. Valtaosa pakolaisista yöpyy aukiolla ilman mitään suojaa. He viipyvät aukiolla yhdestä kahteen vuorokautta, ennen kuin jatkavat matkaansa."

"Pelastusarmeija neuvottelee parhaillaan Ateenan Coca-Coca-yhtiön kanssa 2 500 neliömetrin varastorakennuksen käyttöönotosta. Pelastusarmeija saa Ateenan avustustyötä varten tavaralahjoituksia kaikkialta maailmasta. Tällä hetkellä tarvikkeet on sijoitettu pieneen liikehuoneistoon. Vähän aikaa sitten Pelastusarmeija sai erityislahjoituksena talon varastona toimivaa liikettä vastapäätä. Tässä talossa lajitellaan lahjoitustavarat. Talo on huonossa kunnossa ja kaipaa kunnostusta, mihin ei nyt ole varaa. Vapaaehtoisten on työskenneltävä melkein pimeässä."

"Pakolaiset uskovat, että muualla Euroopassa on samanlainen sää kuin Ateenassa. He eivät osaa aavistaa, mitä on odotettavissa. Pakolaiset tarvitsevat lämpimiä takkeja, hattuja, käsineitä ja alusvaatteita, saappaita, sateensuojia, huopia, sadeviittoja ja vaippoja. Ateenan Pelastusarmeija tarvitsisi myös pakettiauton.”

Tue Pelastusarmeijan työtä pakolaisten keskuudessa täällä.