Pelastusarmeija auttaa tulivuorenpurkauksen uhreja Guatemalassa

image description

Pelastusarmeija tarjoaa Guatemalassa apua ihmisille, jotka kärsivät Fuego-tulivuoren purkautumisen seurauksista. Ainakin 75 ihmistä on menehtynyt, ja tuhannet ovat joutuneet muuttamaan väliaikaismajoitukseen. Presidentti Jimmy Morales on määrännyt maahan kolmen päivän kansallisen suruajan. Uhrien määrän arvioidaan nousevan edelleen, kunhan tuhkakerroksien alle jääneitä kyliä päästään kaivamaan esiin.

Pelastusarmeijan katastrofijoukot lähtivät matkaan heti kun tilanteen vakavuus alkoi selvitä. Pelastusarmeija aloitti yhteistyön Guatemalan kansallisen katastrofitoimikunnan CONREDin (National Committee for Emergencies and Disasters) kanssa ja siirtyi työskentelemään Escuintlan ja Alotenangon väestönsuojiin.

CONRED-yhteistyön myötä Pelastusarmeija on tehnyt tarvearviointia, valmistanut ruokaa, jakanut ruokaa, juomavettä ja vaatteita sekä tukenut logististen ratkaisujen toteutumista. Olennainen osa avustustyötä on henkisen ja hengellisen tuen tarjoaminen.

Pelastusarmeija suunnittelee yhdessä toisten järjestöjen kanssa pitkäaikaista avustustoimintaa pahiten kärsineille alueille. Lontoon kansainvälisestä päämajasta on lähetetty varoja Guatemalaan, mutta lahjoitusvaroja kaivataan pitkäaikaisemman ja laajemman tuen mahdollistamiseksi.

Pelastusarmeijan Amerikan ja Karibian alueen katastrofityölle voi turvallisesti antaa lahjoituksen täällä