Pelastusarmeija katastrofityössä Sierra Leonessa

image description

Pelastusarmeija Sierra Leonessa on ryhtynyt avustustoimiin maan pääkaupungissa Freetownissa. Suuret tulvat ja maanvyöryt ovat aiheuttaneet kaupungissa rankkasateita. Viimeisten raporttien mukaan 400 ihmistä on menehtynyt ja ainakin 600 on kadoksissa. Arviolta yli 3 000 ihmistä on menettänyt kotinsa.

Kapteeni Broton Weah Freetownista kertoo, että maanvyöry alkoi aamuyöllä ihmisten ollessa nukkumassa ja tulvat veivät kaiken tielleen osuneen mennessään. Kolme Freetownin osaston sotilasta on menehtynyt.

Viranomaiset ja kansalaisjärjestöt ovat aloittaneet väliaikaisasumusten rakentamisen, mutta monia tarpeita on täyttämättä. – Hätä on suuri, koska tilanne on erittäin paha, kapteeni Weah sanoo suoraan. Ruokaa, vaatteita ja muita tarvikkeita kaivataan kipeästi.

Pelastusarmeijan kansainvälisestä päämajasta on lähetetty kiireapua, ja tarpeita kartoitetaan edelleen. Pelastusarmeija tekee yhteistyötä viranomaisten, Punaisen Ristin ja muiden kansalaisjärjestöjen kanssa ja tarjoaa ruokaa, keittovälineitä ja peittoja 200 perheelle. Varoja kerätään laajamittaisemman avun mahdollistamiseksi.

Pelastusarmeijan toiminta Sierra Leonessa alkoi vuonna 2010.

Pelastusarmeijan Afrikan katastrofiapuun voi tehdä lahjoituksen täällä