Pelastusarmeija tarjoaa apua Harvey-myrskyn jäljltä tulvivassa Texasissa

image description

Pelastusarmeija jakaa ruokaa ja juomaa pelastustyöntekijöille Texasissa ja valmistautuu tarjoamaan suuria määriä aterioita paikallisille ihmisille. Pelastusarmeijan apujoukkoja ympäri USA:ta on hälytetty paikalle.

Tilanteen pahentuessa eteläisessä Texasissa Pelastusarmeija on aktivoinut kaikki katastrofiapujoukkonsa USA:ssa ja Kanadassa. Nämä yksiköt voivat antaa ruokaa, suojaa sekä henkistä ja hengellistä apua myrskyn koettelemille ihmisille”, kertoo majuri C. Mark Brown Texasista.

Pelastusarmeijan tiloissa Houstonissa ja sen lähialueilla on tarjolla majoitusta, ruokaa ja vaatteita tulvasta kärsineille. Texasin Pasadenan kaupungissa ja Texas Cityssä nousevan veden tieltä pelastettuja ihmisiä on tuotu lavakuorma-autoilla Pelastusarmeijan suojiin.

Useista kaupungeista on lähetetty kanttiiniautoja pahasti kärsineisiin Port Arkansasin, Driscollin ja Corpusin kaupunkeihin tarjoamaan ruokaa ja juomaa paikallisille ihmisille ja pelastustyöntekijöille. Tähän mennessä on jaettu yli 3 000 ateriaa, juomaa ja välipalaa. Corpus Christin kaupunkiin saapui sunnuntaina apujoukkoja ja kymmenen kanttiiniautoa lisää.

Sitä mukaa kuin rannikkokaupunkeihin taas pääsee autolla, Pelastusarmeijan ruoka- ja juomajakelua ulotetaan kauemmaksi. Apua annetaan niin kauan kuin sitä tarvitaan. Majuri Andrew Kelly, Austinin alueen Pelastusarmeijan johtaja, twiittasi: ”Tämän katastrofin jälkitöihin menee kuukausia, ehkä vuosia, ja Pelastusarmeija tulee olemaan paikalla auttamassa kaikin tavoin.” USA:n entinen presidentti George W. Bush kehotti Facebook-postauksessaan ihmisiä lahjoittamaan Pelastusarmeijalle ja muille avustusjärjestöille.