Pelastusarmeija tarjoaa lämpimiä suojapaikkoja talvimyrskyjen koettelemassa USA:ssa

image description

Pelastusarmeija auttaa jäätävien lämpötilojen, runsaan lumentulon ja sähkökatkosten armoille jääneitä ihmisiä Yhdysvalloissa. Historiallisten sääolojen vallitessa ympäri maata Pelastusarmeija tarjoaa lämpimiä suojapaikkoja asunnottomille ja muille hädänalaisille.

Epätavalliset sääolosuhteet ovat aiheuttaneet pakkasia etelässä, missä infrastruktuuri on suunniteltu lämmintä säätä ajatellen. Monin paikoin putket ovat jäätyneet, sähköt ovat katkeilleet ja tieolosuhteet olleet vaarallisia. Dallasin lentokentän sääasemalla mitattiin 16. helmikuuta 19 asteen pakkaslukemat. Päivä oli Texasin kylmin 72 vuoteen.

– Pandemia on jo tehnyt suurta tuhoa, ja nyt haavoittuvimmassa asemassa olevat ihmiset eivät löydä suojaa talvimyrskyltä, sanoo komentaja Kenneth G. Hodder. – Me olemme valmiina. Tarvittaessa jokainen
7 600 työpisteestämme muuttuu lämpimäksi turvapaikaksi.

Pelastusarmeija on valmistautunut avaamaan asunnottomille lämpimiä suojia ympäri maata. Muita avustustoimia on myös käynnissä: Pelastusarmeija jakaa talvivaatteita, tarjoaa lämmintä ruokaa ja juomaa, ruokkii pelastustyöntekijöitä, tarjoaa väliaikaismajoitusta ja järjestää hätäkuljetuksia.

Koska Pelastusarmeija toimii kaikkialla maassa, se on ainutlaatuisen valmistautunut tarjoamaan apua paikallisesti yhteisön tarpeiden mukaan.

Kansainvälisen päämajan uutinen