Pelastusarmeijan tuorein tulokas: tervetuloa Slovakia, AHOJ!

image description

Kenraali André Cox on antanut hyväksyntänsä sille, että Pelastusarmeijan työ Slovakiassa alkaa 1. syyskuuta 2015. Tämä tekee Slovakiasta 127. maan jossa Pelastusarmeija on virallisesti edustettuna. 
Tarve Pelastusarmeijalle Slovakiassa heräsi jo kesällä 2013, kun selvisi että maan syrjitty romaniväestö tarvitsee hengellistä ohjausta. Muutama paikallinen seurakunta teki jo työtä romanien keskuudessa ja he itse ilmaisivat halukkuutensa toimia jatkossa Pelastusarmeijan alaisuudessa -- jo senkin takia, että Pelastusarmeijan jumalanpalvelukset ja opinkappaleet olivat luonteiltaan hyvin lähellä heidän omiaan. 

Pelastusarmeija rekisteröitiin kansalaisyhdistyksenä elokuussa 2014 ja työ alkoi Alankomaiden ja Tsekin territorion alaisuudessa. Työ painottui erityisesti romanien keskuudessa tehtävään hengelliseen työhön ja kolmen paikallisseurakunnan uudelleenkouluttamiseen. Yksitoista sotilasta on nyt ilmoittautunut palvelukseen ja avajaisviikonloppuna 5-6 syyskuuta heidän joukkonsa tulee kasvamaan. Heidän lisäkseen 4 kandidaattia on hyväksytty upseerikoulutukseen. 

Suomessa upseerikoulutuksensa saaneet kapteenit Vitaly ja Inna Chiriac Itä-Euroopan territoriosta kaitsevat Slovakian Pelastusarmeijaa sen ottaessa ensiaskeleitaan. Chiriacit muuttavat Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan elokuussa valmistelemaan työn avajaiskokousta, jota saapuvat johtamaan esikuntapäällikkö, komentaja William Roberts ja naistyön maailmansihteeri, komentaja Nancy Roberts. 

Slovakian Pelastusarmeijan toiminta tapahtuu kauttaaltaan Alankomaiden Pelastusarmeijan valvonnassa, joten territorion nimikin muuttuu 1. syyskuuta Alankomaiden, Tsekin ja Slovakian territorioksi.