Putaanvirran koulun erityisryhmät retkeilivät kesällä

image description

Putaanvirran koulun kaksi pienryhmää tekivät Pelastusarmeijasta saamallaan 2000 euron avustuksella kaksi retkeä. Ensimmäinen retki suuntautui Kuopioon, jossa tutustuttiin kaupunkimaiseen ympäristöön ja vierailtiin teatterissa. 

Retkellä oli mukana 18 oppilasta avustajineen ja opettajineen. Lisäksi pienimpien osallistujien äidit olivat mukana.Teatterikokemus oli jokaiselle oppilaalle ensimmäinen. Todellinen prinsessa -esitys Kuopion kaupunginteatterissa miellytti kaikkia matkalaisia samoin kaunis teatterirakennus. 

Teatterin jälkeen suunnattiin Puijon näkötorniin, jonka ravintolassa opeteltiin ravintolakäyttäytymistä makoisan ruuan äärellä. Ennen kotimatkaa oppilaat saivat vielä tehdä ostoksia Matkuksen kauppakeskuksessa ja ruokailla McDonaldsissa.

Retki oli todella onnistunut, ja kiitolliset matkalaiset jaksoivat ihmetellä, miten joku on voinut antaa meille tällaisen mahdollisuuden.Toinen retki tehtiin oman kunnan sisällä paikalliselle hevostilalle, jossa lapset tutustuivat maatilan eläimiin ja erityisesti hevostalleihin ja hevosten hoitoon. Tilalle vuokrattiin poni, jotta pienimmätkin uskalsivat heppakyytiin. Tilalla syötiin pitsat ja jäätelöt. 

Sade hiukan haittasi päivää, mutta kukaan ei valittanut olosuhteita. Jäljelle jääneellä rahalla oppilaat saivat vielä pizzat ja kevätjäätelöt viimeisellä kouluviikolla ja syksyksi vielä jäi hiukan rahaa syksyn virkistymistä varten. Silloin on tarkoitus ostaa tarjoilut laavuretkelle.

Raportti: Eija Kinnunen & Tuija Jämsén