Solent Fellowship Band Suomessa

image description
Solent Fellowship Band on Ison-Britannian eteläisen piirin Solentin alueen soittokunta, joka muodostuu Pelastusarmeijan jäsenistä ja kristityistä ystävistä. Nyt marraskuussa saamme nauttia Solent Fellowship Bandin ylistävästä ja koskettavasta musiikista neljässä konsertissa täällä Suomessa!

Kumppanuussoittokunnat (Fellowship Band) ovat Pelastusarmeijan soittokuntia, joiden jäsenet tulevat useamman osaston alueelta, ja soittajien ei välttämättä tarvitse olla aktiivisia pelastusarmeijalaisia. Solent Fellowship Bandin soittokunnan johtaja, sotilas Dan Redhead kuvaa soittokuntansa tilannetta seuraavasti:

– Soittokuntamme koostuu kristityistä muusikoista, joista toki suurin osa on pelastusarmeijalaisia. Yhteistä kaikille on se, että he arvostavat Pelastusarmeijan arvoja ja sanomaa. Eikä tässä soittokunnassa pysty olemaan mukana pitämättä pelastusarmeijamusiikista, Dan naurahtaa ja jatkaa:

– Meillä on erittäin suuri kirjo soittajia mukana, perkussionistimme on 18-vuotias ja vanhin jäsenemme täytti juuri 93 vuotta. Neljästäkymmenestäyhdestä soittajastamme kaksitoista on naisia.

Jäsenet tulevat laajalta alueelta Etelä-Englannista. Soittokunta harjoittelee Portsmouthin kaupungissa Englannin etelärannikolla. Kaukaisin soittaja tulee sadan kilometrin päästä Basingstokesta. Soittokunnan jäsenet ovat mukana omalla kustannuksellaan.

– Emme myöskään veloita esiintymisistä, vaan teemme tätä hyväntekeväisyystarkoituksessa. Kutsuva taho saa pitää tapahtuman lipputulot.

Pelastusarmeijan tilaisuuksien lisäksi Solent Fellowship esiintyy muuallakin, esimerkiksi muiden kirkkokuntien tapahtumissa sekä paikallisissa sosiaalikeskuksissa. Esiintymisiä kertyy vuodessa seitsemästä kahdeksaan.

Sanomaa musiikista

Soittokunnan johtaja Dan Redhead näkee soittokuntamusiikin erinomaisena evankelioimisen työkaluna.

– Musiikki herättää monenlaisia, syviä tunteita ja kristillisessä musiikissa sanoma koskettaa. Kun suunnittelemme konsertteja, tuotamme käsiohjelman, johon ohjelman lisäksi painamme laulujen sanat. Sanat voivat koskettaa ja haastaa kuulijoitamme.

– Soittokunnanjohtajana minulla on erinomainen tilaisuus olla päättämässä soitettavasta musiikista, Dan naurahtaa.

– Käytän mielelläni kaikenlaista pelastusarmeijatuotantoa, hyvin vanhoista soittokuntakappaleista tuoreisiin ylistyslauluihin. Pelastusarmeijan lauluarkistossa on maailmanlaajuisesti yli 6 500 tuhatta laulua joista valita! Esitämme myös big band -tyyppisiä, rytmikkäitä sovituksia. Ihmiset pitävät niistä kovasti, vaikka eivät tuntisi taustalla olevaa pelastuslaulua. Soitamme paljon australialaisen Barry Gottin musiikkia. Barry on soittajamme Martin Thomasin hyvä ystävä, ja muutama kuukausi sitten hän lähetti meille säveltämänsä laulun ensiesitettäväksi. Olimme siitä oikein otettuja.

Yhdessäoloa Suomessa

Solent Fellowship Band on kerran aikaisemmin vieraillut Suomen ja Viron territoriossa, Viron Pelastusarmeijan 20-vuotisjuhlissa syksyllä 2015.

– Meillä on erittäin hyviä muistoja matkastamme Tallinnaan. Pääsimme tekemään ulkoilmakonsertin, joita teemme harvoin johtuen soittajiemme työelämän aikatauluista. Ja asia, joka nousi positiivisena soittokunnan näkökulmasta, oli mahdollisuus viettää yhteistä aikaa. Aterioimme yhdessä, kuljimme kaupungilla, keskustelimme – jaoimme yhteisiä hetkiä. Tätä tapahtuu harvemmin arjessa, Dan toteaa hymyillen.

Nyt marraskuussa meillä on ilo saada Solent Fellowship Band vierailulle Suomeen. Ajatus lähti Kouvolan osaston johtajalta, luutnantti Riku Leinolta, joka ehdotti, että Pelastusarmeijan profiilia voisi kaupungissa nostaa Kymi Brass -festivaalin aikaan tasokkaalla englantilaisella soittokuntamusiikilla. Myös Suomen territorion johdolla sekä Kymi Brassin järjestäjillä oli toive soittokunnan saapumisesta Suomeen.

– Asiat kävivät yhteen, ja nyt olemme tulossa! Tulemme soittamaan pelastusarmeijamusiikkia – mutta välillä ylitämme raja-aitoja yhdistelemällä ohjelmaan maallisempaa musiikkia, jossa on sanoma. Uskon, että tulette ilahtumaan valinnoistamme, Dan paljastaa hymyillen ja päättää:

– Haluan kiittää Suomen ja Viron territoriota kutsusta ja siitä, että saamme tuoda palan englantilaista Pelastusarmeijaa keskuuteenne ja viettää aikaa yhdessä. Nähdään marraskuussa!

Toni Kaarttinen
Kuvat:
Solent Fellowship BandSolent Fellowship Band esiintyy Suomessa
Perjantaina 3.11. klo 19
Kymi Brass -vaskitapahtuma
Kouvolan keskuskirkko Marjoniementie 5, Kouvola
Liput ovelta 10 € / 5 €

Lauantaina 4.11.  klo 10
Avoimet harjoitukset Kouvolan kaupungintalo
Torikatu 10, Kouvola
Vapaa pääsy

Lauantaina 4.11. klo 15
Merikeskus Vellamo
Tornatorintie 99, Kotka
Lippu 10 € / 6 €, sisältää sisäänpääsyn Merikeskus Vellamon museoihin

Sunnuntaina 5.11. klo 14
Pelastusarmeijan Tampereen osasto
Satakunnankatu 27, Tampere
Vapaa pääsy

Maanantaina 6.11. klo 11
Kauppakeskus Sello
Leppävaarankatu 3-9, Espoo
Vapaa pääsy


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä