Strawberry Fieldin historialliset portit näytteille

image description

Beatlesin hitin Strawberry Fields Forever täyttäessä 50 vuotta Pelastusarmeijan entisen lastenkodin alkuperäiset punaiset portit ovat esillä Liverpoolin palkitussa turistikohteessa, The Beatles Story -museossa.

John Lennonin suosikkikappaleen myötä Wooltonissa sijaitsevan Strawberry Fieldin porteista tuli tuhansien Beatles-fanien pyhiinvaelluskohde, kunnes portit vietiin suojaan varastoon vuonna 2011. Viimeiset kuusi vuotta alkuperäisten porttien paikalla ovat olleet jäljennökset.

Strawberry Field on erityinen paikka The Beatles -yhtyeen historiassa: John Lennonin kokemukset lastenkodin ympäristössä antoivat aiheen unohtumattomalle kappaleelle. Lennon asui Mimi-tätinsä kanssa lähellä lastenkotia, ja hänen kerrotaan löytäneen sen mailta rauhan ja turvapaikan.

Porttien näytteillä olo on osa Pelastusarmeijan suunnitelmia saneerata Strawberry Field, joka sulkeutui väliaikaisesti vuonna 2005. Aiemmin tänä vuonna paljastettiin Pelastusarmeijan uudet suunnitelmat talolle: siitä on tulossa mm. koulutus- ja harjoittelupaikka oppimisvaikeuksista kärsiville nuorille. Uudessa Strawberry Fieldissä kohtaavat koulutus, kulttuuri, historia ja hengellisyys.

The Beatles Storyn johtaja Martin King sanoo: ”Olemme iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä Pelastusarmeijan kanssa ja esitellä alkuperäiset portit vierailijoillemme. Ne ovat olennainen osa Beatlesin tarinaa. Museossa käy yli 250 000 ihmistä vuosittain, ja toivomme, että porttien näytteillä olo auttaa varainkeruussa ja lisää tietoisuutta saneerausprojektista, niin että ’portit voivat avautua’ jälleen Strawberry Fieldissä.”

Majuri Drew McCombe sanoo: ”Strawberry Fieldin historia on hyvin erityinen. Toivomme yhteistyön The Beatles Storyn kanssa auttavan jännittävien suunnitelmiemme tunnetuksi tekemisessä, ja samalla haluamme antaa Beatles-faneille mahdollisuuden kokea palan yhtyeen historiaa.”

Lisätietoa porteista

Pelastusarmeijan Strawberry Fieldiä koskevat suunnitelmat