Suhde Jeesukseen muuttaa maailmaa

image description
Kenraalin joulutervehdys

On etuoikeus tervehtiä teitä tänä ensimmäisenä joulunani Pelastusarmeijan kenraalina. 131 maassa ympäri maailman Pelastusarmeija tuo toivon sanomaa pyrkiessään tekemään työtä oikeudenmukaisuuden, oikeamielisyyden ja Jumalan valtakunnan laajentumisen puolesta – emme tietenkään oman vahvuutemme ansiosta, vaan Jumalan voiman kautta.

Meidän toivomme perustuu tänäkin jouluna Jeesukseen Kristukseen, joka on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Rauhan Ruhtinas ja Iankaikkinen Isä. Nämä arvonimet löytyvät Jesajan kirjan 9. luvun ensimmäisistä jakeista (1, 5–6). Niistä löytyy toivon sanoma pimeydessä vaeltaville ja kuoleman varjon alla eläville ihmisille – toivo valosta ja elämästä, jonka vain luvattu Pelastaja voi tuoda. Tähän tilanteeseen ei saavu teoria tai menettelytapa, vaan persoona. Elävä, hengittävä ihminen – pienenä, haavoittuvaisena vauvana syntynyt.

Toivo löytyy suhteesta Jeesukseen – Elämän Valoon, joka murskaa pimeyden. Toivo ei löydy kuolleesta rituaalisesta uskonnosta, vaan eloisasta, elämää luovasta suhteesta Jumalaan.

Kuka tämä Jeesus oikein on? Hän on ihmiseksi tullut Jumala – ei enää etäinen ja saavuttamaton, vaan täällä meidän kanssamme. Hän on meidän Ihmeellinen Neuvontuojamme, joka puhuu tiedon sanoja ja ohjaa meitä totuuteen. Hän on meidän Väkevä Jumalamme, jolle mikään ei ole mahdotonta – hän antaa synnit anteeksi, parantaa sairauksia ja herättää kuolleet. Hän on meidän Rauhan Ruhtinaamme, joka saapuu rakkauden nimessä ja antaa levon uupuneille ja lohdun ahdistuneille. Hän on meidän Iankaikkinen Isämme, joka tarjoaa meille ikuisuuteen asti kestävää läheistä suhdetta. Se myös varjelee meitä ja varustaa meidät tässä ja nyt. Tämä on Jeesus, joka syntyi seimeen, riippui ristillä ja nousi kuolleista!

Voit tuntea tämän Jeesuksen jo tänään.

Jeesuksessa tärkeintä on oikeudenmukaisuus, oikeamielisyys ja pelastus. Jesajan ennustuksen kuulleet ihmiset, Jeesuksen aikalaiset, ja me nykyisin elävät ihmiset tunnemme liiankin hyvin rikkinäisen maailman, jossa epäoikeudenmukaisuus rehottaa ja jota vaivaa moraalittomuus. Jeesuksen ihmisyys, sanoma ja toimintatapa antaa eri kulttuurit ylittävän näkökulman. Se muuttaa tämän maailman valtakunnan pimeän ja elottoman valheellisuuden loistokkaan kirkkaaksi, eläväksi Jumalan valtakunnan todellisuudeksi.

Sinä ja minä voimme kokea tuon muodonmuutoksen ja kertoa siitä toisille, kun elämme Jeesuksen kanssa.

Tämä voi kuulostaa idealistiselta visiolta tai liian hyvältä ollakseen totta. Emme voi saada muutosta aikaan yksin – jos voisimme, ihmiskunta olisi jo hoitanut asian! Kuten Jesajan sanat meitä muistuttavat, voimme saavuttaa sen vain Jumalan voiman avulla – ”Tämän saa aikaan Herran Sebaotin pyhä kiivaus.” (Jes. 9: 6)

Luottakaamme siis tänä jouluna Jumalaan ja hänen voimaansa, eläkäämme yhteydessä häneen ja tuokaamme yhdessä hänen kanssaan elämää, valoa ja toivoa maailmaamme.

Jumala siunatkoon sinua.

Brian Peddle
kenraali Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja

Kuva: ginophotos 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä