Uudet alut

image description
Pelastusarmeijan alkua luonnehti, ja sen tehtävän ja todistuksen ytimessä säilyy yksi ilmaus: ”Uudet alut!”

Ensimmäiset pelastusarmeijalaiset muistuttivat kirjoissaan ja sanomalehtien artikkeleissaan, kuinka heidän ensimmäisissä herätyskampanjoissaan oli olennaista kohdata ihmiset ”Jumalan silmin”: myötätunto, anteeksiannon kokemus, huolenpito ja uudet alut olivat jatkuvia. Tämä tarkoittaa, että toivoa on aina! Toivoa, että elämä voi muuttua ja alkaa uudelleen. Juuri tästä syystä William Booth on kirjoittanut: ”Tahdon taistella!”

Toukokuun yhdeksäs päivä vuonna 1912 Pelastusarmeijan perustaja kenraali William Booth piti lopullisen, ansioituneimman puheensa 7 000 pelastusarmeijalaisen joukolle täpötäydessä Lontoon Royal Albert Hallissa. Boothin loppusanat kiteyttävät sekä Pelastusarmeijan tehtävän ja näkemyksen että hänen oman 60-vuotisen palvelutyönsä ytimen: 

”Niin kauan kuin naiset itkevät kuten nyt,
tahdon taistella.
Niin kauan kuin lapset kulkevat nälkäisinä kuten nyt,
tahdon taistella.
Niin kauan kuin miehet menevät vankilaan
yhä uudestaan ja uudestaan kuten nyt,
tahdon taistella.
Niin kauan kuin on yksikin juomari jäljellä;
niin kauan kuin on yksikin eksynyt tyttöraukka kadulla;
niin kauan kuin on yksikin sielu pimeydessä vailla Jumalan valoa,
tahdon taistella.
Tahdon taistella loppuun asti.”

Pelastusarmeija ei taistele ihmisiä vastaan vaan syntiä vastaan. Synti on sitä, että paha voima, joka ei ole Jumalan luoma, hyväksikäyttää ihmisiä – sekä naisia, miehiä että lapsia. Taistellakseen tätä ja sen aiheuttamaa häpeää vastaan, Jumala lähetti poikansa Jeesuksen maailmaan yhtä tehtävää varten: vapauttamaan tästä kauheasta voimasta, joka kiusaa, vie pahoille teille ja tuhoaa ihmiskunnan ilon. Itse asiassa tämä voima voitaisiin tunnistaa virukseksi, joka tartutti koko ihmiskunnan ja tuottaa nykyään valtavasti vaikeuksia ja ongelmia maailmassa.

William ja hänen vaimonsa CatherineBooth saivat idean luoda rauhan armeija, joka on aina valmis reagoimaan nopeasti synnin kurjuuden edessä. Yhdessä varhaisten pelastusarmeijalaisten kanssa he kehittivät vahvan sosiaalisen sitoutumisen vallankumouksellisten yhteiskunnallisten yksiköiden luomiseen tarvittaessa.

Pelastusarmeijan sanoman taustalla on Jeesuksen esimerkki: hänen viestinsä ihmisarvosta ja rakkaudesta ihmisille, joita hän tapasi toimiessaan maan päällä. Jeesuksessa löydän Jumalan mittaamattoman rakkauden ihmiskuntaa kohtaan: se tarkoittaa jokaista naista, miestä ja lasta. Lukemalla Jeesuksen elämästä evankeliumeista jokainen pystyy ymmärtämään, kuinka tärkeää on uudestisyntyä Jeesuksen elävän Hengen kautta. Tämä on se ainutlaatuinen uusi alku, jonka monet ihmiset kokevat vastaanottaessaan Jeesuksen elämäänsä.

Pelastusarmeijan tehtävä menee kuitenkin pidemmälle, se kannustaa elämään pyhyydessä. Ei riitä, että syntyy uudelleen. On tarpeen pitää usko tuoreena ja säilyttää se uutena joka päivä! Jeesuksen Pelastusarmeijan upseerit ja sotilaat pitävät rukouselämästä ja Raamatun tutkimisesta. He haluavat tietää yhä enemmän Jumalan liitosta ihmiskunnan kanssa, oppia Jeesuksesta, ja saada lisää tietoa apostoleista ja kirkon synnystä.

Yksi Pelastusarmeijan kenraaleista, Paul Rader, kirjoitti: ”Se, mitä pelastusarmeijalaiset uskovat, ei ole koskaan ollut sivuseikka sen suhteen, miten me elämme elämämme Kristuksessa yksilöinä tai maailmanlaajuisena hengellisenä liikkeenä. Uskomme, joka perustuu Raamattuun ja saa voimansa henkilökohtaisesta kokemuksesta, on aina ollut tehtävää kohtaan osoittamamme kuuliaisuuden liikkeelle paneva voima.”

Uudet alut pysyvät Pelastusarmeijan tehtävän ytimessä.

Olkoon tämä uusi alku sinun!

Patrick Naud
eversti
territorion johtaja 


    Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

    Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

    Tilaa Sotahuuto tästä