Vaikka ajat muuttuvat, vähävaraisten avuntarve on säilynyt – Pelastusarmeijan Joulupata-keräys 13.–23.12.2019

image description

 

Joulupata-keräystä tarvitaan edelleen, vaikka  130-vuotiaan Pelastusarmeijan  alkutaipaleelta ajat ovat muuttuneet. Köyhyysrajalla ja sen alapuolella elää suuri määrä ihmisiä, joita ympäri vuoden pystymme auttamaan keräyksestä saaduilla tuotoilla. Auttamisen halu näkyy sekä yksilöiden että varsinkin yritysten lahjoitusten kasvuna.

Vaikka Suomi ennennäkemättömällä tavalla on vaurastunut viimeisen vuosisadan aikana, kärsii yli 900 000 kansalaistamme köyhyydestä ja sen vaikutuksista, kuten eriarvoisuudesta ja syrjäytymisestä.

Pelastusarmeija on yli  130 vuotta auttanut kotimaan vähävaraisia , ahdinkoon joutuneita ja syrjäytymisvaaran uhan alla eläviä avuntarvitsijoita, ja jo yli 110 vuonna olemme järjestäneet Joulupata-keräyksen. Tänä vuonna Joulupata-keräys näkyy  katukuvassa 13.–23.12., ja verkossa voi lahjoittaa ympäri vuoden. Medioissa kampanja näkyy koko joulukuun.  Uranuurtajana toiminut Joulupata-keräys on Suomen tunnetuin ja pitkäaikaisin joulun alla järjestettävä hyväntekeväisyyskampanja.

Ainutlaatuinen tapa auttaa avuntarvitsijoita koko vuoden kokonaisvaltaisesti

Joulupatoja tulee näkymään kaduilla ja ostoskeskuksissa 25 paikkakunnalla yhteensä 120 kpl. Keräys tarjoaa ainutlaatuisen tavan auttaa kotimaan vähävaraisia, koska keräyksen lahjoituksilla autetaan ihmisiä tarvittaessa ympäri vuoden ja juuri niillä paikkakunnilla, joilla keräys on toteutettu.  Akuutin hädän lievittämisen lisäksi tavoitteenamme onosallistua myös arkea tukevaan toimintaan.  Syrjäytymisvaaran torjunnassa varsinkinvähävaraisissa perheissä asuvia lapsia on autettava pitkäjänteisesti ja auttaa heitä siten luomaan itselleen parempi tulevaisuus.


Tavaralahjoittaminen joustavammaksi –> tänä vuonna tavarat toivotaan Pelastusarmeijan kirpputorien Joulupata-pisteisiin ja pääkaupunkiseudun kontteihin

Tavaralahjoitusten vastaanotto on keskitetty Pelastusarmeijan kirpputorien Joulupata-pisteisiin. Näin apu saadaan nopeammin perille ja saamme myös tavaralahjoitukset välittömästi säältä suojaan Pelastusarmeijan kirpputorit ja uudet iCare -hyväntekeväisyysmyymälät ovat näin Joulupadan ensisijaisia tavarakeräyspisteitä. Tavaralahjoituksia voi kirpputoripaikkakunnilla edelleen antaamyös katupadoille, mutta toiveena on, että tavaralahjoitukset vietäisiin suoraan kirpputorien Joulupata-pisteisiin. Pääkaupunkiseudulla uutuutena on myös Joulupata-kontteja, joihin vastaanotetaan tavaralahjoituksia.

Niillä paikkakunnilla, joilla Pelastusarmeijalla ei ole kirpputoria, ei enää oteta vastaan tavaralahjoituksia, vaan ihmisten toivotaan lahjoittavan katupatoihin rahaa. Verkossa toimiviin ns. nettipatoihin on myös helppo tehdä hyvän tahdon lahjoitus.

Ilman Joulupata-keräyksen vapaaehtoistoimintaa ja yritysyhteistyötä moni apua tarvitseva jäisi ilman tukea

Suuri määrä vapaaehtoisia, yrityksiä ja yhteisöjä on taas ollut mukana varmistamassa, että Joulupata-keräys onnistuu ja että kotimaan vähävaraiset saavat tarvitsemansa avun.

Tämän vuodenyritysyhteistyöstä on esimerkkinä  Helsingin Villasukkatehtaan ja Pelastusarmeijan yhteistyö,  jonka tuloksena on syntynyt Joulupata-keräykselle omat  nimikkovillasukat . Joulupadan uusin yrityskumppani lahjoittaa jokaisen ostetun nimikkosukkaparin tuoton 6,99 € Joulupata-keräykseen.

Täältä voi ostaa Joulupadan villasukat

Tämän vuoden Joulupata-kampanjan teemaksi on otettu Pelastusarmeijan avustustyön 130-vuotinen historia. Markkinointitoimisto  Make it Simple , filmiyhtiö  Otto-tuotanto , ohjaaja  Markus Virpiö  ja säveltäjä  Juri Seppä  ovatomalta osaltaan halunneet tukea kotimaan vähävaraisia suunnittelemalla ja toteuttamalla mainosfilmin.  Koskettavalla joulufilmillä  haluamme muistuttaa ihmisiä siitä, että vaikka ajat ovat muuttuneet, avuntarve on säilynyt. Joulupata-kampajan radiomainokselle on antanut äänensä näyttelijä Seela Sella.

Täältä voit katsoa mainosfilmin

Verkkolahjoitukset kasvattavat jatkuvasti suosiotaan; tänä vuonna keräyksen tavoite miljoona euroa

Käteisen menettäessä merkitystäänlahjoittajia kiinnostavat yhä enemmän uudet lahjoitustavat. Verkon kautta saatavat lahjoitukset kasvavat jatkuvasti, ja erilaisten ryhmien, kuten urheiluseurojen ja yritysten, verkossa perustamat nettipadat lisäävät vuosi vuodelta suosiotaan.

Lahjoittaa voi monella tavalla:

  • Viemällä  rahalahjoitus  kadulla tai ostoskeskuksessa olevaan  pataan . Padat ovat kaduilla 13.12. ja 23.12.2019 välisenä aikana. Pieniin  miehittämättömiin patoihin , joita löytyy mm. Finnkinon teattereista, voi lahjoittaa jo joulukuun alusta alkaen Tarkat patapaikat löydät osoitteesta www.joulupata.fi
  • Lahjoittamalla  verkossa  31.12.2019 asti
  • Ostamalla  Joulupata-villasukat   joulupata.helsinginvillasukkatehdas.fi -verkkosivulta
  • Maksamalla mobiilisti haluttu summa  MobilePay llä 45011 tai  Pivo lla 050 4001869
  • Tekstaamalla  PATA (10 €) tai PATA20 (20 €) numeroon 16499
  • Tilisiirrolla : FI57 2084 3800 0057 29, viite 8808
  • Lahjoittamalla tavaraa  Joulupadan keräyspisteisiin (erityisesti lelut tulevat tarpeeseen)

 

Lisätietoja Joulupata-keräyksestä
Markkinoinnin ja yritysyhteistyön vastaava 
Anne Fredriksson
040 747 0748
[email protected]

Lue tämä uutinen ePressi -sivustolla.