Vierivä kivi ei sammaloidu!

image description
Jeesuksen ylösnousun jälkeen hänen seuraajansa saivat uuden suunnan. Heidän piti jättää petoksen, kiistan sekä kuoleman tie ja lähteä uudelle elämän ja toivon tielle.

Pitää mennä eteenpäin

Päästääkseen eteenpäin on jätettävä turha taakka. Hyvä vuoristo-opaskin valmistautuu huolellisesti ennen kuin lähtee vaarantamaan itsensä korkeuksiin. Hän pakkaa reppunsa. Hän ottaa mukaansa vain sen, mitä tarvitsee. Hän kehottaa myös matkatovereitaan keventämään reppuaan. Kaikki se, mikä voisi vaikeuttaa tai hidastaa matkaa, täytyy jättää pois. Sen, joka tahtoo seurata nöyryyden ja rakkauden tietä, josta Jeesus kertoo evankeliumissa, täytyy myös oppia päästämään irti ylimääräisestä taakasta. Mitkä asiat estävät uskovan matkaa? Jokaisen tulee rukouksen ja harkinnan kautta arvioida, mikä ei kuulu kristityn elämään.

Pitää olla periksiantamaton

Ei saa pysähtyä. Pysähtyminen tarkoittaa  vaaraa. Vierivä kivi ei sammaloidu! Jos joku pysähtyy vuoristossa liian pitkäksi aikaa, hän jää yön, kylmän ja huonon sään armoille. Se voi koitua kohtaloksi. Sama asia pätee myös kristittyihin. Hekään eivät saa pysähtyä. Periksiantamattomuutta kehitetään huolellisella raamatunluvulla ja ahkeralla rukouksella. Uskovan elämässä vaikuttaa myös ylösnousemuksen henki, joka saa tämän jatkamaan. Matka jatkuu ja etenee, ja usko vahvistuu. Sen voi nähdä ja tuntea.

Pitää vetää yhtä köyttä

Kristityt eivät kulje yksin. Ylösnousemus on heidän mukanaan. Sen henki puhaltaa heidän elämässään. Heidän uskostaan tulee koko ajan vakaampi. Kristityt eivät ole yksin! He kulkevat elämäänsä samaa polkua kulkevien ystäviensä kanssa. Yhteisöllisyys on hyvin tärkeää. Uskovat tukevat toisiaan, kannattelevat toisiaan ja antavat toisilleen anteeksi. Kun yksi iloitsee, muutkin iloitsevat. Kun yksi heistä kärsii, toiset kärsivät hänen kanssaan. He jakavat saman rikkauden kuin ne, jotka vaeltavat yhdessä vuoristossa. Kristityt saavat toisiltaan rohkaisua ja oppia, he antavat toisilleen anteeksi ja jakavat keskenään päivän taakan.

Pitää olla periksiantamaton

Jeesuksella on meitä jokaista varten visio uudistuksesta: uudesta maailmasta, joka tulee elämäämme. Ylösnousun henki ja rakkauden voima johdattavat meitä seuraamaan Jeesuksen elämän erityistä esimerkkiä. Tuossa uudessa maailmassa Jeesus antaa meille myötätunnon mission, jota voimme elää ja toteuttaa sydämessämme ja elämässämme. Näin voimme rohkaista sekä levittää iloa ja toivoa ympärillemme.  

Meitä rohkaistaan uudistamaan elämää, palauttamaan arvokkuutta ja tuomaan toivoa! Nämä ovat kiireellisen missiomme kolme avainsanomaa. Sen vuoksi meidät on Kutsuttu palvelemaan! Tämän vision avulla voimme laatia yksinkertaisen ja tehokkaan suunnitelman, jolla saamme uskomme, toimintamme, opetuksemme ja ihmissuhteemme terveiksi, vahvoiksi ja tehokkaiksi. Näin myös maailma uskoo todistukseemme! Maailma tarvitsee toivoa!

Patrick Naud
eversti
territorion johtaja 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä