Julkaistu 3.2.2019 06:00

Yksinäisyysministerille tarvetta

Löysin internetistä mielenkiintoisen kirjoituksen yksinäisyydestä (enkä usko, että se oli vitsi). Tony Öhberg kirjoitti 15.2.2018 Finland Todayn kolumnissa, että Suomeen tarvittaisiin yksinäisyysministeri, joku, joka ryhtyisi työhön yksinäisyyttä vastaan. ”Yksinäisyys vaikuttaa suomalaisten hyvinvointiin ja terveyteen enemmän kuin mikään muu" (lisäten kuolemanriskiä 45 %). Kirjoituksessa ehdotettiin, että yksinäisyysministeri voisi määrätä muita hallituksen jäseniä pitämään seuraa yksinäisille.

Yksinäisyys ei ole iso ongelma ainoastaan täällä Suomessa, vaan yksi ihmiskunnan suurimmista ongelmista tänä päivänä.

Äiti Teresa sanoi: ”Yksinäisyys ja tunne siitä, ettei kukaan välitä, ovat suurinta köyhyyttä.”

Desmond Tutu (eteläafrikkalainen pappi ja teologi) kirjoittaa, että ”meidät on tehty täydentämään toisiamme. Meidät on luotu osaksi ihmissuhteiden verkostoa sekä keskinäistä riippuvuutta... Olemme yhtä perhettä – Jumalan perhettä, ihmisperhettä... suurin hyvä on yhteisöllinen harmonia.”

Jumala ei halua, että kukaan meistä jää yksin tai ulkopuolelle. Yksinäisyyttä on kuvattu koti-ikäväksi Jumalaa kohtaan. Jumala on luonut jokaisen meistä osaksi yhteisöä – hän kutsuu meitä kaikkia rakastamaan häntä ja toisiamme.

Paikallisseurakuntamme, Pelastusarmeijan osastot, joiden rohkaisevat sunnuntaijumalanpalvelukset on suunnattu kaiken ikäisille, lapsille, nuorille, perheille, miehille, naisille ja vanhuksille, ovat maailman toivo!

Uudessa testamentissa kirkkoa kuvataan ”Jumalan ihmisinä”, jotka kokoontuvat seurakunnissa ympäri maailmaa. Heprealaiskirjeessä lainataan Jeremian kirjaa sanomalla ”Minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani” (8:10).

Kukaan ei jää ulkopuolelle tai yksin, kun on osa kaikkein ihmeellisintä yhteisöä: kristittyjen yhteisö on herramme Jeesuksen,”lampaiden suuren paimenen” (Hepr. 13:20), yhteisö.

Paikallisosastojemme väki on kutsuttu ja haastettu olemaan osa vastaanottavaista, lempeää ja välittävää suuren paimenen yhteisöä, jossa jokainen ihminen on arvokas ja rakastettu.

Jos olet yksinäinen, tässä on ratkaisu: voit kokea henkilökohtaisen suhteen Jumalan kanssa, saada suuren etuoikeuden kuulua Jumalan ihmisten yhteisöön. Ole rohkeasti yhteydessä seurakuntaan/osastoon, tapaa uusia ihmisiä, osallistu ohjelmaan ja saa uusia ystäviä, nauti sunnuntain jumalanpalveluksista. Älä jää yksin!

Auttakoon Jumala jokaista meitä seurakunnissamme/osastoissamme olemaan osa rakastavaa, rauhallista yhteisöä, johon syrjäytyneet ja yksinäiset voivat tulla tutustumaan ja löytämään apua yksinäisyyteen.

Anne-Dore Naud
eversti
naistyön presidentti

Artikkelia lainattu täältä:
https://finlandtoday.fi/finland-needs-a-minister-of-loneliness/ 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä