Julkaistu 14.5.2024 07:00

Auttamisen monet tavat

Tässä artikkelissa tutustumme siihen, kuinka sekä yksilöt että yritykset voivat osallistua ja auttaa tuoden valoa niiden elämään, jotka kohtaavat vaikeuksia.

Elämme maailmassa, jossa epävarmuus ja haavoittuvuus koskettavat monia ihmisiä. Suomessakin on ihmisiä, jotka kamppailevat päivittäin selvitäkseen perustarpeistaan. Onneksi me Pelastusarmeijassa saamme tehdä merkittävää työtä ja auttaa niitä, jotka eniten apua tarvitsevat. Työmme on mahdollista vain lahjoittajien ansiosta, siitä suuri kiitos jokaiselle tukijalle.

Lahjoita rahaa keräyksiin

Rahalahjoitus on yksi tehokkaimmista tavoista auttaa. Lahjoitusvarat mahdollistavat nopean ja joustavan reagoinnin äkillisiin tarpeisiin. Kerätyt varat jaetaan ruokana, vaatteina ja lahjakortteina vähävaraisille lapsiperheille ja muille avuntarvitsijoille Pelastusarmeijan toimipisteissä eri puolella Suomea. Avustuksia jaetaan ympäri vuoden, ja apuna annetaan myös toiminnallista ja henkistä tukea. Suurimmat keräyksemme ovat Auta ihmistä ja Joulupata. Jokainen lahjoitettu euro auttaa, ja säännöllinen tuki varmistaa avun niille, jotka sitä kipeimmin tarvitsevat. 

Lahjoita käytettyä tavaraa

Käytettyjen tavaroiden lahjoittaminen on tapa auttaa. Pelastusarmeijan iCare- ja kirpputorimyymälät ottavat vastaan hyväkuntoisia, puhtaita ja ehjiä vaatteita, leluja ja muita kotitaloustavaroita, jotka ansaitsevat jatkaa elämäänsä. Myymälöiden tuotto ohjataan Pelastusarmeijan avustus- ja tukiohjelmiin. Myymälätoiminta ei vain auta vähävaraisia, vaan edistää myös kestävää kehitystä.

Tee ostoksia iCare-myymälöissä

Ostamalla käytettyjä tavaroita ja vaatteita edistät kiertotaloutta ja tuet avuntarvitsijaa. Omat ostotarpeet on helppo yhdistää auttamisen haluun. Edistät samalla suomalaista työtä ja työllistämistä, sillä myymälämme työllistävät yli 70 henkilöä vuodessa. Sosiaalisen työllistämisen, kuten kuntouttavan työtoiminnan, palkkatukityön ja työkokeilujen kautta tarjoamme lisäksi työpaikkoja, jotka mahdollistavat kiinnittymisen takaisin normaaliin työelämään.

Vapaaehtoistyö: anna aikaasi

Vapaaehtoistyöläiset ovat korvaamattomia Pelastusarmeijan eri toiminnoissa. Vapaaehtoiset ovat mukana monenlaisissa tehtävissä ja talkootöissä, joita ovat muun muassa toimiminen ruokajakelussa, lasten ja nuorten ohjelmissa, kahvila-apuna, myymälätyössä, soittajana, autokuskina, joulupatavahtina ja apuna erilaisissa tapahtumissa. Vapaaehtoisena saat paitsi nähdä läheltä avun vaikutuksen, myös kokea yhteisöllisyyden ja antamisen ilon.Pelastusarmeijan vapaaehtoisille järjestetään ohjausta ja tukea, mikä tekee tehtävistä entistä merkityksellisempiä.

Yritysyhteistyö: vastuullisuutta javaikuttavuutta

Yritysyhteistyöllä voi olla monta muotoa. Yleisimpiä ovat rahalahjoitukset, tuotteiden ja palveluiden lahjoittaminen ja vapaaehtoistoimintaan osallistuminen. Sosiaalisen vastuun kantaminen käy helposti Pelastusarmeijan kautta, ja se on lisäksi hieno asia kerrottavaksi omille sidosryhmille. Yritykset voivat kannustaa työntekijöitään osallistumaan vapaaehtoistyöhön tarjoamalla heille mahdollisuuden käyttää työaikaa yhteiskunnallisen hyvän edistämiseen. Vaivaton ja arvokas lahja on joulupatavahtina toimiminen, jossa yksikin tunti auttaa.

Lahjoita asiantuntemusta

Asiantuntemuksen lahjoittaminen on arvo tapa antaa tukea. Monet organisaatiot ja yksilöt omaavat erikoistaitoja, jotka auttavat Pelastusarmeijaa toimimaan paremmin ja tuomaan enemmän hyvää avunsaajille. Olipa kyseessä markkinointi, IT-tuki, rakennusprojektien hallinnointi tai ohjelmien kehittäminen, jokainen asiantuntemuksen muoto tuo arvokkaan panoksen. Monet yritykset ovat antaneet asiantuntemustaan ja osaamistaan pro bono. Keräystuotto on kasvanut, ja olemme voineet auttaa kotimaan vähävaraisia yhä enemmän.

Joulupata: perinteinen tapa auttaa

Joulupata on Pelastusarmeijan ikoninen varainkeruukampanja, joka on tuonut toivoa ja tukea vähävaraisille jo 117 vuotta. Kaduille ilmestyvät punaiset padat ja niiden vieressä seisovat vapaaehtoiset ovat tuttu näky monille. Joulupadan kautta kerätyt varat menevät suoraan apua tarvitseville ympäri Suomen ja ympäri vuoden. Osallistumalla Joulupata-keräykseen – joko lahjoittamalla tai vapaaehtoisena – jokainen voi olla osa perinnettä, joka tuo valoa pimeimpään vuodenaikaan. 

Joulupata: innosta yhteisösi mukaan

Joukossa on voimaa. Innostamalla ystävät, harrasteporukan jäsenet ja työkaverit mukaan voi Joulupadan keräyssummaa kerryttää yhteisöllisesti. Voit perustaa nettiin oman keräyksen eli nettipadan ja kutsua omat joukot mukaan lahjoittamaan. Vaihtoehtoisesti voit järjestää joulupatavahtitalkoot ja jalkautua padoille pareittain tai kolmen hengen tiimeillä vahtimaan pataa tunti kerrallaan.

Miksi auttaa Pelastusarmeijan kautta?

Pelastusarmeijan kautta auttaminen tarjoaa luotettavan ja tehokkaan väylän tehdä hyvää. Laaja toimintakenttä ja vuosikymmenien kokemus sosiaalisesta avustustyöstä takaavat, että apu menee perille ja saavuttaa ne, jotka sitä eniten tarvitsevat. Auttamalla Pelastusarmeijan kautta voit olla varma, että panoksesi – olipa se rahallinen lahjoitus, tavaroiden lahjoittaminen, vapaaehtoistyö tai asiantuntemuksen jakaminen – käytetään vastuullisesti ja tehokkaasti. Tuellasi osoitat solidaarisuutta ja välittämistä yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevia kohtaan. 

Pelastusarmeijan keräykset

Auta ihmistä, Joulupata, katastrofi- ja projektikeräys, kansainvälinen kumppanuuskeräys, kummilapsityö, Lasten lomakoti -keräys ja Viron työn keräys

LÄMMIN KIITOS AVUSTASI!

Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä