Kenraali pyytää rukoilemaan Papua-Uuden-Guinean puolesta

image description

Pelastusarmeijan kenraali André Cox pyytää muistamaan rukouksissa Papua-Uuden-Guinean asukkaita sekä Pelastusarmeijan maassa tekemää työtä.

Papua-Uuden-Guinean pääkaupungissa Port Moresbyssä syttyi suuri tulipalo perjantaiaamuna 24. maaliskuuta. Tuli levisi ostoskeskuksessa, vain 50 metrin päässä Pelastusarmeijan territorion päämajasta. Tilanne muuttui nopeasti uhkaavaksi poliisin ja mellakoitsijoiden taistellessa toisiaan vastaan. Jossakin vaiheessa paikalla oli tuhansia ihmisiä, ja poliisi turvautui kyynelkaasuun ja koviin ammuksiin.

Territorion johtaja, eversti Kelvin Alley kertoo: ”Oli järkyttävää katsella avuttomana vierestä, kun tulipalo nielaisi terveyskeskuksen, hammasklinikan ja apteekin – kaikki erittäin tärkeitä palveluita Port Moresbyn asukkaille. Ne tuhoutuivat täysin. Mennyttä ovat myös monet liikeyritykset, ja niiden myötä satojen yrittäjien ja työntekijöiden työpaikat ja toimeentulo.”

Eversti Julie Alley aloitti nopeasti toimet 800 koululaisen evakuoimiseksi koulusta, joka on päämajan yhteydessä. Suurin osa päämajan työntekijöistä poistui rakennuksen takaovesta, ja vain ylemmät johtohenkilöt ja turvallisuushenkilökunta jäivät paikalle. ”Talo oli täynnä savua ja kyynelkaasun jäänteitä”, eversti Alley sanoo.

Tilanne rauhoittui iltapäivällä, ja kaikki päämajan työntekijät pääsivät lähtemään kotiin. Eversti Alley kertoi, että Pelastusarmeija on sitoutunut tukemaan uudelleenrakennusta.