Pelastusarmeijan koronaviruksen vastaiset toimet ovat laajentuneet

image description

Pelastusarmeija tekee nyt pandemian vastaista työtä yli 100 maassa. Ruokaturvan toteutuminen on kriisityön ytimessä, koska toimeentulon kanssa tavallisestikin kamppailevien ihmisten tilanne on pandemian aikana huonontunut.

Ruoka-apu

Angolassa Pelastusarmeija on tarjoamassa ruoka-apua 2 000 ihmiselle, joiden on liikkumisrajoitusten takia mahdoton hankkia ruokaa. Pelastusarmeijan ruoka-apupakkauksissa on viljaa, papuja, öljyä, sokeria ja suolaa.

Asunnottomat ovat ruoka-apuprojektin kohderyhmänä Kolumbiassa ja El Salvadorissa. ”Työt ovat loppuneet, eivätkä he voi edes kerjätä, koska kaduilla ei kulje ketään”, selittää projektiupseeri Ricardo Gomez. Pelastusarmeijan työtekijät kehittävät tapoja tarjota apua altistamatta ketään tartunnalle. Ruuat on esimerkiksi annosteltu valmiiksi kertakäyttöastioihin, turvaväleistä huolehditaan ja kädet desinfioidaan tapaamisten välissä.

Intiassa puolestaan huolehditaan työttömiksi joutuneista siirtotyöläisistä. Esimerkiksi monet kuorma-autonkuljettajat eivät ole päässeet palaamaan kotiinsa. Pelastusarmeija jakaa ruokaa noin 20 000 siirtotyöläiselle 10 alueella maan länsiosassa.

Hygienia

Viranomaisten auttaminen terveysvalistuksen jakamisessa on tärkeä osa Pelastusarmeijan koronavirusepidemian vastaista taistelua. Uruguayssa upseerit ja vapaaehtoiset ovat jakaneet puhdistus- ja hygieniatuotteita. Keniassa Pelastusarmeija levittää tietoa koronavirukselta suojautumisesta mm. tekemällä kotikäyntejä.

Pelastusarmeijan sairaalat ja klinikat ovat tietenkin taistelun eturintamassa. Indonesian kuudessa Pelastusarmeijan hallinnoimassa sairaalassa hoidetaan kuukausittain yli 6 400 potilasta. Potilaiden ja henkilökunnan turvaksi on hankittu lisävarusteita.

Hengellinen huolenpito

Pelastusarmeija pyrkii mahdollisuuksien mukaan vastaamaan myös hengellisiin tarpeisiin. Monissa osastoissa hyödynnetään teknologiaa sunnuntain jumalanpalvelusten toteuttamisessa. Irlannin Dublinissa lasten pyhäkoulumateriaaleja jaetaan verkossa. Australiassa Pelastusarmeija on aloittanut 21-päiväisen rukouskauden, joka jatkuu 31.5. asti.  Suomessa osastot vastaanottavat rukouspyyntöjä sosiaalisessa mediassa, ja sosiaalisen avun asiakkaat saavat halutessaan Sotahuuto-lehden mukaansa.

Isossa-Britanniassa The War Cry -lehden kysyntä on kasvanut 16,5 prosenttia. Pelastusarmeijan ja muidenkin kirkkojen edustajista tuntuu, että kiinnostus hengellisyyttä kohtaan on karanteenin aikana kasvanut, sanoo majuri Mark Sawyer. Norwichissa osaston jumalanpalveluksia on seurannut verkossa 2 000 henkeä, kun ennen poikkeustilaa osaston kokouksissa kävi tavallisesti 300 ihmistä.

Kansainvälisen päämajan viestintä