Tietoa Pelastusarmeijasta

Pelastusarmeija on kansainvälinen kristillinen yhteisö ja hyväntekeväisyysjärjestö, joka tekee sosiaalista auttamistyötä yhteiskunnan vähävaraisten ja syrjäytyneiden hyväksi.

Soppaa, saippuaa ja sielunhoitoa

Pelastusarmeija perustettiin Englannissa vuonna 1865, ja se on nykyisin yksi maailman suurimmista hyväntekeväisyysjärjestöistä. Työskentelemme paikallisesti 134 maassa. Suomessa Pelastusarmeija on toiminut vuodesta 1889. Pelastusarmeijassa hengellinen ja sosiaalinen työ kulkevat käsi kädessä. Aivan alusta saakka Pelastusarmeijan työhön on kuulunut sosiaalinen apu, jonka perustana on kristillinen lähimmäisen rakkaus ja ihmisarvon kunnioittaminen. Tehtävämme on kertoa myös kristinuskon hyvää sanomaa.

Pelastusarmeijan työn päämäärä on auttaa ihmistä kokonaisvaltaisesti. Työhön kuuluu mm. sosiaalinen apu, ruoka-apu, aikuisten harrastustoiminta, lasten ja nuorten kerhot, leirit, pyhäkoulu sekä hengelliset tilaisuudet. Toimintaan osallistuminen ei edellytä kristillistä vakaumusta – kaikki saavat osallistua toimintaamme, ja myös apumme on tarkoitettu kaikille tasapuolisesti. Pelastusarmeijalla on lasten päiväkoteja ja leiritoimintaa, sosiaalipalvelukeskus, vanhusten hoitokoti, asumispalvelua sekä iCare- ja kirpputorimyymälöitä. 

Hyväntekeväisyystyömme painopisteessä ovat kotimaan vähävaraiset lapsiperheet, yksinäiset vanhukset ja syrjäytymisvaarassa olevat nuoret. Kotimaan avuntarvitsijoiden tukemiseksi järjestämme vuosittain Joulupata- ja Auta ihmistä -keräykset. Tuemme kansainvälisen Pelastusarmeijan työtä mm. kummilapsitoiminnan ja katastrofikeräysten avulla. 

Pelastusarmeijan toiminnan perusyksikkö on osasto, joka vastaa paikallisseurakuntaa. Osastoissa järjestetään viikoittain jumalanpalveluksia ja erilaisia hengellisiä kokoontumisia sekä aikuisille että lapsille. Evankeliumin julistaminen ja Raamatun sanan opettaminen ovat tärkeä osa sen toimintaa. Hengellisen ja sosiaalisen toimintansa kautta osastot pyrkivät kohtaamaan ja palvelemaan ihmisiä. Pelastusarmeijan osaston toimintaan on helppo liittyä mukaan.