Coca-Cola tukee Pelastusarmeijan katastrofityötä merkittävällä lahjoituksella

image description

Coca-Cola -säätiö on lahjoittanut miljoona dollaria Pelastusarmeijan katastrofityöhön  ruoka-apua ja hätämajoitusta varten niillä alueilla, joilla hirmumyrskyt Irma ja Maria ovat kylväneet tuhoaan. 

Hirmumyrsky Maria seurasi alle kahden viikon päästä Irmaa, ja eräitä pahiten tuhoutuneita alueita ovat nyt Puerto Rico ja Neitsytsaaret. Kumpikin territorio on myrskyjen jälkeen täysin vailla infrastruktuuria. Pelastusarmeijalla on pitkät juuret ja läsnäolo kummallakin alueella, joten se pystyi aloittamaan avustustyöt heti.  

Puerto Rico

Pelastusarmeija jakaa keskimäärin 14 000 ateriaa päivässä, 13 eri avustuskeskuksessa. Ruokaa jaetaan myös vanhainkoteihin, palomiehille and ihmisille, jotka eivät pysty lähtemään kodeistaan. Irma-myrskyn jälkeen ruokaa on jaettu 129 000 aterian ja välipalan edestä. 

Ajoneuvoihin tarvittavan bensan puute on alueella huutava ja lisähuolta aiheuttaa myös Quebradillaksen pato, jonka mahdollinen murtuminen voisi ajaa kodeistaan 10 000 ihmistä, kun alueella on jo 70 000 kotinsa menettänyttä. 

Neitsytsaaret

Pelastusarmeija ja Alankomaiden reformoitu kirkko ovat yhdessä jakaneet yli 42 000 ateriaa ja välipalaa. Lisäksi he ovat vieneet ruokaa, vettä ja tarvikkeita saarten köyhimpiin kyliin. Paikallisesta Pelastusarmeijan kirpputorista on jaettu vaatteita myrskyistä selvinneille, mutta lääkkeistä ja silmälaseista on suuri pula. 

 

Paikallisena, pysyvänä toimijana Pelastusarmeijan katastrofityön joukot tulevat vuosikausia jatkamaan apuaan tuhoutuneille alueille. Pelastusarmeijan katastrofityö on aina kokonaisvaltaista: kriisiavun kautta jälleenrakennustyöhön -- ja sen jälkeen edelleen apuna arjessa. Voit halutessasi tukea Pelastusarmeijan kansainvälistä katastrofityötä täällä