Hyvää tekevää liikuntaa, uskoa ja yhteisöllisyyttä urheiluviikonloppuna

image description
Perjantaina 7.elokuuta alkoi Pelastusarmeijan urheiluviikonloppu Silokallion kurssikeskuksessa Porin lähellä. Sää oli verrattoman kaunis, parhaimmillaan oli jopa 27 astetta lämmintä, mikä antoi ihanat puitteet leirille.

Eri puolilta Suomea urheiluviikonloppua viettämään oli saapunut 53 iloista osallistujaa, joten odotukset leirin suhteen olivat korkealla. Samaan aikaan eri rakennuksessa Nuorten Eye-leirin 20 osallistujaa aloittelivat omaa viikonloppuaan.

Liikuntaviikonlopun tarkoitus on vuosittain kutsua ihmisiä tulemaan yhteen – liikkumaan yhdessä ja nauttimaan toistensa hyvästä seurasta ja yhteisistä hartaushetkistä.

Leiri alkoi tervetulotilaisuudella, jossa järjestävä tiimi saattoi vihdoin huokaista helpotuksesta: ”Tunne on aivan mahtava. Tässä olemme vihdoinkin, ja osallistujat ovat täysimääräisesti mukana.” Kevään koronarajoitukset olivat jo kertaalleen siirtäneet leiriä myöhempään ajankohtaan, ja nyt jouduimme toimimaan leirikeskuksen tiukkojen koronaohjeiden puitteissa.

Lauantaipäivän leiriohjelma oli liikunta- ja kuntoilupainotteinen. Aamuverryttelyllä ja jumpalla alkanut päivä sisälsi monenlaisia liikuntamuotoja, kuten tikanheittoa, frisbeegolfia, jalkapalloa, mölkyn pelaamista, sulkapalloa, kävelyä, kalastusta, kuntopiiriä ja aarteenetsintää.

Iltapäivällä järjestettiin kaikille avoimet leiriolympialaiset. Se oli leirin ainoa kilpailuhenkinen tapahtuma, ja palkintojakin jaettiin. Olympialaisten hauskat lajit saivat kilpailijat nauramaan suorituksilleen: ei ole helppoa juosta lusikka suussa, kun lusikan päällä on tasapainoteltava vesi-ilmapalloa! Iltaohjelma pidettiin järvenrannassa, ja siellä nautittiin myös iltapala nuotion äärellä. Molemmat leiri-illat päättyivät saunaan ja uintiin upean auringonlaskun kajossa.

Sunnuntain jumalanpalveluksen puheen piti territorion johtaja, eversti Patrick Naud.

Sanoman ydin oli 1. Tim. 4:8. ”Ruumiinharjoittamisesta on vain vähän hyötyä, mutta oikeasta uskosta on hyötyä kaikkeen.” Teksti ei kiellä liikkumisesta aiheutuvaa hyötyä, vaan asettaa liikunnan ja uskon oikeaan suhteeseen. Liikunta auttaa ehdottomasti ruumiin jamielen hyvinvointiin, mutta uskosta on hyötyä kaikkeen – ennen kaikkea pelastukseen.

Seppo J.Takala
kapteeni
Sports Ministries -työ

Kuvat: Pasi Marttinen ja Seppo J. Takala


    Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

    Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

    Tilaa Sotahuuto tästä