Itä-Euroopan territorion ylisihteeri toipuu Istanbulin pommi-iskusta

image description

Everstiluutnanit Jostein ja Magna Nielsen (Itä-Euroopan territorion Ylisihteeri ja Territorion naistyön sihteeri) olivat osana sitä ihmisjoukkoa joka joutui terroristihyökkäyksen kohteeksi tiistaina 12. tammikuuta 2016 Istanbulissa, Turkissa. Pommiräjähdyksessä kuoli 10 ihmistä ja 15 loukkaantui. Yksi näistä loukkaantuneista oli everstiluutnantti Jostein, joka sai polvivamman paineaallon lennättämästä pirstaleesta. Everstiluutantti Magna selvisi vammoitta, mutta on ymmärrettävästi järkyttynyt tapahtuneesta. 

Nielsenit olivat matkalla Itä-Euroopan territorion päämajaan Moldovassa, mutta viivästyneen lennon vuoksi päättivät tutustua kaupunkiin jossa odottivat lentoa, eli Istanbuliin. Everstiluutnantti Jostein kertoi norjalaiselle TV-haastattelijalle: "Ensiksi kuulin pamauksen joka lienee ollut pommin sytytin, koska vasta sen jälkeen tuli varsinainen räjähdys. Polveni ei enää liikkunut. Kaikkialla näkyi ihmisten jäänteitä." Magna jatkaa: "Menimme shokkiin. Ei tuollaisiin tapahtumiin osaa varautua nähtävyyksiä katsellessaan."

Uutinen everstiluutnantin loukkaantumisesta levisi nopeasti uutisvälineissä ja sosiaalisessa mediassa, vaikka everstiluutnantti Magna pyysi, että lähimmäisille olisi tärkeää saada ensiksi viestiä.

Nielsenit ovat erittäin kiitollisia kaikista niistä rukouksista joita heidän puolestaan on lausuttu eri puolilla maailmaa. Pariskunta on nyt palannut Norjaan ja siellä tehdyn leikkauksen jälkeen everstiluutnantti Josteinin polvi tulee olemaan kipsissä kolmen viikon ajan. Tämän jälkeen voidaan aloittaa kuntoutus. 

Kenraali André Cox kiittää Jumalaa etteivät everstiluutnantin vammat olleet vakavampia. Hän kehottaa kaikkia pelastusarmeijalaisia rukoilemaan loukkaantuneiden puolesta, kuolleiden kaikkien lähimmäisten puolesta ja Jumalan rauhaa tälle väkivallan runtelemalle alueelle.