Jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut ja Pelastusarmeija Venäjällä

image description

Jalkapallon maailmanmestaruuskisat ovat käynnissä Venäjällä. Osana Pelastusarmeijan kisoihin liittyvää ohjelmaa pidettiin miesten leiri, jossa käsiteltiin miesten naisia koskevia asenteita. Moskovassa pidetylle leirille osallistui 50 miestä ympäri Venäjää. Mission Possible -teeman alla pohdittiin, millaista on olla kristitty mies 2000-luvulla ja keskityttiin erityisesti miesten asenteisiin naisia kohtaan.

Leirillä esitettiin kysymys: voivatko miehet ja pojat muuttaa käytöstään naisia kohtaan? Keskustelujen aiheena oli maksullinen seksi, pornografia, lähisuhdeväkivalta ja raiskaukset. Miten miehet voivat vaikuttaa kunnioittamalla naisia ja puolustamalla heidän oikeuksiaan? Leirillä tutkittiin, mitä Raamattu sanoo miesten ja naisten välisestä tasa-arvosta, ja käytettiin YK:n HeForShe -kampanjaan liittyviä resurssimateriaaleja. HeForShe -kampanja kannustaa miehiä aktiivisesti edistämään naisten oikeuksia.

Miesten leiri oli osa laajempaa Pelastusarmeijan ihmiskaupan vastaista kampanjaa. Maailmanmestaruus-kisojen aikana Venäjällä toimiva kampanja toteutetaan yhteistyössä Exodus Cryn kanssa. Exodus Cry tarjoaa tukea ihmiskaupan uhreille ja auttaa seksityöläisiä pois alalta. Exodus Cryn edustajana leirillä oli puhumassa prostituutiosta Helen Taylor. Hän kannusti osallistujia käyttämään omaa voimaansa naisten auttamiseksi.

Leirin jälkeen osallistujat olivat valmiita ja innostuneita ottamaan vastaavanlaiset keskustelut osaksi palvelutyötään eri puolilla Venäjää.