Jeesuksen rakkautta sanoin ja teoin

image description

Vierailin äskettäin Pelastusarmeijan sosiaalisen työn keskuksessa. Minua opastanut henkilö halusi esitellä minut eräälle uudelle asukkaalle tämän omassa huoneessa. Hän koputti ovelle, ja hetken kuluttua mies avasi meille oven. Iäkäs mies, joka näytti elämän uuvuttamalta. Mies kääntyi puoleeni ja sanoi: ”Ensimmäistä kertaa elämässäni minulla on nyt oma pieni huone, jossa on suihku ja vessa.” Näin kyyneleitä hänen silmissään. Hän oli hyvin liikuttunut.

Elämä ei aina ole helppoa… Joskus se on kauheaa ja julmaa. Monet voivat tuntea olevansa yksin, ystävien ja perheensä unohtamia, koska ovat jossakin vaiheessa eläneet kadulla. Pelastusarmeijan tehtävä on huomata ja puuttua tällaisiin tilanteisiin. Perustajallamme William Boothilla oli näky auttaa kärsivää maailmaa. Häntä järkytti syvästi, kun hänen poikansa Bramwell kertoi nähneensä aamulla ihmisten nukkuvan kylmässä ulkona ja siltojen alla. ”Ja mitä sinä teit?” kysyi William Booth. Bramwell vastasi, ettei hän voinut tehdä paljonkaan. Kenraali Boothin välitön reaktio oli: ”Mene! Tee jotakin!” Tämä kertoo paljon liikkeemme perustajan päättäväisyydestä. Hänellä oli vain yksi ajatus mielessään: elää todeksi ja julistaa Jumalan rakkautta, josta evankeliumin ilosanoma Jeesuksesta kertoo.

Kerran suuressa julkisessa kokouksessa William Booth lausui nämä sanat:

“Niin kauan kuin naiset itkevät kuten nyt, 
tahdon taistella.

Niin kauan kuin lapset näkevät nälkää kuten nyt, 
tahdon taistella.

Niin kauan kuin miehet menevät vankilaan yhä uudestaan ja uudestaan kuten nyt,
tahdon taistella.

Niin kauan kuin on jäljellä yksikin juomari,
niin kauan kuin kaduilla onyksikin eksynyt tyttö,
niin kauan kuin yksikin sieluon pimeydessä vailla Jumalan valkeutta,
tahdon taistella.

Tahdon taistella loppuun asti!”

Monet meistä tuntevat nämä sanat. Ne on kuultu kaikkialla maailmassa! Hyvät ystävät, tehtävämme kristittyinä ja pelastusarmeijalaisina ei rajoitu vain korjaamiseen, vaan meidän pitää myös ehkäistä, suojella ja pitää huolta; kehittää ja tarjota toimintaa, joka antaa miehille, naisille ja lapsille mahdollisuuden muutokseen, kun he löytävät elämäänsä tarkoituksen, uuden toivon, uusia tapoja rakastaa ja osoittaa myötätuntoa.

Jeesus sanoi: “Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat.” Matt. 22:37–40.

Tahdon toivottaa onnea territoriossamme Suomessa ja Virossa kaikille heille, jotka kenraali William Boothin tavoin taistelevat pitääkseen huolta toisista. Luodaan uusia mahdollisuuksia keskustella ja jakaa kokemuksia, kehitetään uudenlaista toimintaa, rohkaistaan ihmisiä ojentamaan auttava kätensä. Eikä siinä kaikki: autetaan myös heitä, jotka on uskottu työmme piiriin, kantamaan vastuunsa, arvostamaan perhettään, suojelemaan heikkoja. William Boothin esimerkki antaa meille voimia!

Saakoon Jeesuksen henki toimia elämässämme ja muuttaa elämämme! Silloin voimme täydesti jakaa Jeesuksen rakkautta kaikkialle ympärillemme sanoin ja teoin!

Patrick Naud
eversti, territorion johtaja 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä