Julkaistu 17.6.2024 12:31

Jottei kukaan jää yksin hädän keskelle – Pelastusarmeijan Auta ihmistä -keräys vetoaa ahdinkoon joutuneiden puolesta


 

Sairaus, läheisen kuolema, työttömyys, avioero, elinkustannusten nousu ja sosiaaliturvan leikkaukset. Ihminen voi ajautua syvään ahdinkoon monista eri syistä. Silloin kun pohja putoaa alta, on olemassa turvaverkko – Pelastusarmeija. Pelastusarmeijan Auta ihmistä -keräyksellä tuetaan kotimaan vähävaraisia ja ehkäistään syrjäytymistä ja ongelmien kasaantumista. Sosiaalista apua tarjotaan Pelastusarmeijan paikallisosastojen kautta ympäri Suomen. 

Kesän mediakampanja kuvaa turvaverkkojen pettämistä 

Auta ihmistä -keräyksen mediakampanja ”Jottei kukaan jää yksin hädän keskelle” näkyy monikanavaisesti eri medioissa kesän 2024 aikana.

Kampanjakuvissa ihminen ja kokonainen perhe kokevat jäävänsä elämän myrskyissä yksin hädän keskelle. Kampanjan mainosfilmissä dramatisoidaan irtisanomisen jälkeinen kierre, joka johtaa ahdinkoon ja yksinäisyyteen. Molemmissa turvaverkot katoavat alta.

Kampanjamateriaalit toteutti joukko eturivin ammattilaisia, jotka antoivat työpanoksensa ilmaiseksi. Lämmin kiitos tekijöille: suunnittelutoimisto Make It Simple, valokuvaaja Onni Wiljami Kinnunen, tuotantoyhtiö Otto Productions, filmin ohjannut Markus Virpiö, kampanjamainoksen ”yksinäinen mies” Sampo Marjomaa ja filmin näyttelijä Sara Welling.

Kampanjamateriaalit ovat vuodelta 2018, mutta edelleen mitä ajankohtaisimmat. Kampanja palkittiin aikanaan useissa kilpailuissa, myös kansainvälisesti. Kampanjakuva voitti mm. World Photographic Cup -kilpailussa kultaa ja kampanjavideo Voitto-mainoselokuvakilpailussa hopeaa ja pronssia.  

Auta ihmistä -keräyksen pitkä historia 

Pelastusarmeija on vuosikymmenten ajan kerännyt varoja kotimaan vähävaraisten avuksi. Kaikki alkoi lipaskeräyksestä, ja nykyään Auta ihmistä -keräyksen kautta lahjoitetaan vuosittain yli kaksi miljoonaa euroa. Vuonna 2023 Pelastusarmeijan monimuotoisen avun ja tuen piiriin pääsi yli 100 000 kotitaloutta eri puolilla Suomea. Auta ihmistä -keräyksellä on tässä merkittävä rooli.

Pelastusarmeijan tukimuotoihin kuuluvat esimerkiksi taloudellinen avustus, ruokakassit, lahjakortit päivittäistavarakauppoihin, lahjakortit Pelastusarmeijan iCare- ja kirpputorimyymälöihin, perheiden ja nuorison parissa tehtävä työ, neuvontapalvelut, vertaistukiryhmät, yhteisöruokailut, kerhot, leirit ja ikäihmisille tarjottavat tilaisuudet.

Näemme tuen tarpeen nousun avustuspyynnöissä. Lahjoittajien avulla pystymme auttamaan heitä, jotka apua eniten tarvitsevat. Siitä suuret kiitokset jokaiselle lahjoittajalle.

Lahjoitustavat

  • nettisivun kautta autaihmista.fi
  • MobilePaylla numerolla 35355
  • tekstiviestillä PELASTA20 numeroon 16499 (20 € lahjoitus)
  • tilisiirrolla FI37 8000 1900 4490 27 (viitenumero 9991) 

Lisätietoa 

Viestintäsektorin päällikkö, kapteeni Kati Kivestö 
puh. +358 45 139 4027, [email protected]

www.autaihmista.fi 
www.pelastusarmeija.fi