Joulupata-keräys on alkanut olosuhteisiin nähden hyvin. Nyt mukana on entistä enemmän myös yrityksiä

image description

Pelastusarmeijan Joulupata-keräys on ainutlaatuinen tapa auttaa kotimaan vähävaraisia . Poikkeuksellinen vuosi tuo joitakin muutoksia patapaikkoihin, ja mm. tavaralahjoitukset toivotaan ensisijaisesti kirpputorien ja iCare hyväntekeväisyysmyymälöiden Joulupata-pisteisiin sekä pääkaupunkiseudulla kontteihin. Tänä vuonna ulkona näkyy myös monia pieniä patoja muistuttamassa keräyksestä. Perinteisten ja pienten patojen rinnalle on lisätty muita lahjoitustapoja, ja nettilahjoittamisen mahdollisuutta on korostettu markkinoinnissa. Keräys on alkanut hyvin. Lahjoitukset ovat kaiken kaikkiaan kasvaneet tänä vuonna noin 10 % verrattuna samaan aikaan viime vuonna. Pelastusarmeijassa toivotaan, että hyvä alku ennustaa hyvää keräystulosta koko kampanjalle, sillä apua tarvitaan tänä vuonna erityisen paljon. Keräystavoite on miljoona euroa.

Yritysten halu tukea keräystä on kasvanut.

Yritys voi lahjoittaa rahaa, mutta lisäksi tarjolla on paljon erilaisia lahjoitus- ja yhteistyömuotoja.

”Tänä vuonna näitä tapoja onkin hyödynnetty erityisen hyvin, mistä olemme todella iloisia ja kiitollisia. Myös jo vakiintuneet Joulupadan yhteistyökumppanit ovat jälleen kerran mukana pro bono -periaatteella. Ilman heidän tukeaan emme olisi saaneet näin suurta näkyvyyttä”, kiittelee markkinoinnin ja yritysyhteistyön vastaava Anne Fredriksson Pelastusarmeijasta.

Mm. näin eri yritykset ovat mukana tänä vuonna:

NÄKYVYYTTÄ JA MAINONTAA

Jälleen kerran mainostoimisto Make it Simple on suunnitellut Joulupata-kampanjan filmin ja printtimainokset lahjana. Talkoissa mukana ovat myös Otto-tuotanto, ohjaaja Markus Virpiö , Vizeum sekä valtavasti medioita, jotka ovat pääosin pro bonona antaneet mainostilaa filmille ja printtimainoksille: mm. Yle, MTV3, Discovery Channel, Otavamedia, Bauermedia, Alma Media, Ulcona Oy, HBL, Aller, Yhteishyvä ja Clear Channel.

Lisäksi tutut suomalaiset näyttelijät yhdessä Aalto Henkilöstöpalvelut & Personalhusetin kanssa kannustavat lahjoittamaan Joulupataan videotervehdyksin.

TAVARALAHJOITUKSIA

Suomalainen Kirjakauppa ja Otava lahjoittivat 12 000 lasten- ja nuortenkirjaa Pelastusarmeijalle.

Kirjalahjoitukset toimitetaan valtakunnallisesti paitsi yksittäisille lapsille, myös Pelastusarmeijan ylläpitämään Lasten lomakotiin. Joulumieltä ja toivoa huomiseen tuovat myös pienet joulupadat Suomalaisissa Kirjakaupoissa ympäri Suomea.

Lifa Air lahjoitti 5 000 kasvomaskia!

Pelastusarmeija sai Lifa Airilta tuhansia kasvomaskeja jaettavaksi sosiaalityöntekijöilleen ja Joulupata-vahdeille.

TUOTEMYYNNISTÄ OSA JOULUPATAAN                    

GC Sportswear Oy lahjoittaa joulun Lahjaideat 2020 -kuvastotuotteiden myynnistä 2 % Joulupataan. Suomen suurin Kiinteistömaailma-yritys Espoon Kodit Oy (Espoonlahti, Etu-Töölö, Konala ja Kirkkonummi) lahjoittaa jokaisesta marras-joulukuussa tehdyistä toimeksiannosta 50 euroa Joulupata-keräykseen. Helsingin Villasukkatehdas lahjoittaa Joulupata-sukkien myynnistä saadut tuotot Joulupata-keräykseen. Yritykset voivat tilata Joulupadan nimikkovillasukkia esimerkiksi asiakasjoululahjoiksi. 

Stand-up koomikko ja näyttelijä  Sami Hedberg tekee hyvää, sillä jokaisesta ”Jaksaa jaksaa" -kasvomaskin myynnistämenee 1 euro lahjoituksena Joulupataan. Myös Helsinki  Wolverines  haluaa kannustaa fanejaan hankkimaan ahmojen maskin, jolla voi tukea paitsi omaa lempijoukkuettaan, myös Joulupataa 1 euro/maski.

AIKAA PATAVAHTEINA

Patavahteina nähdään yritysten edustajia, ja mm. Lionsien apu patakeräyksen toteuttamisessa ja patavahteina on ollut merkittävä jo vuosia.

Myös mm. Aalto Henkilöstöpalvelut & Personalhusetin henkilökuntaa nähdään patavahteina.

YHTEISTYÖKAMPANJOITA

Hintaopas järjesti tuttuun tapaan Vuoden paras kauppa -yleisöäänestyksen, jossa annetuista äänistä kilahti 5 000 euroa Joulupataan.

Oma nettipata yrityksen tai yhteisön nimimerkillä on monelle jo perinne!

Paitsi yksityiset myös yritykset ja yhteisöt voivat perustaa oman nettipadan . Joukossa on paljon hyväsydämisiä toimijoita, joille nettipata on jo perinne. 

Tänä vuonna Joulupataan voi lahjoittaa myös Pivolla.

Yhteistyö OP-ryhmän kanssa on tuonut lahjoitustapoihin myös Pivon. Joulupataan Pivolla lahjoitettu raha menee lyhentämättömänä Joulupata-keräykseen. Pivo kannustaa asiakkaitaan lahjoituksiin omissa kanavissaan.

Kaupan ala tukee Joulupataa

S-ryhmä ja K-ryhmä ovat tärkeitä keräykselle, sillä yhteistyö mahdollistaa mm. padat kauppojen yhteydessä. Pieniä patoja nähdään myös Finnkinon teattereissa ja Suomalaisen Kirjakaupan myymälöissä.

Lisäksi lukuisat muut yritykset ovat tukeneet Joulupataa raha- ja tavaralahjoituksin sekä asiantuntemuksellaan. Pelastusarmeija kiittää lämpimästi yhteistyökumppaneitaan ja tukijoitaan ja toivottaa kaikille hyvää joulua ja valoisampaa vuotta 2021!

Joulupata-keräyksen lahjoitustavat

  • Tee rahalahjoitus katupatoihin tai pieniin joulupatoihin, joita löytyy mm. Suomalaisen Kirjakaupan myymälöistä, Finnkinon teattereista sekä S- ja K-ryhmän kaupoista. Padoille toivotaan vain rahalahjoituksia, sillä tavaralahjoitusten vastaanotto on keskitetty Pelastusarmeijan kirpputorien ja iCare -hyväntekeväisyysmyymälöiden Joulupata-pisteisiin sekä pääkaupunkiseudulla oleviin Joulupata-kontteihin
  • Lahjoita Joulupataan verkon kautta,  kertalahjoituksena tai kuukausilahjoittajana   www.joulupata.fi
  • Perusta nettipata   oma.pelastusarmeija.fi/joulupata2020  -sivulla ja haasta ystävät mukaan
  • Tee tilisiirto : FI57 2084 3800 0057 29, viite 8808
  • Osta Joulupata-villasukat   joulupata.helsinginvillasukkatehdas.fi  -verkkosivulta
  • MobilePay  45011 tai  Pivo/OP-Siirto  888 567
  • Tekstaa  PATA (10 €) tai PATA20 (20 €) numeroon 16499

 

Lue lisää Joulupata-keräyksestä ja patapaikoista osoitteessa  joulupata.fi .

Lisätietoja:
Markkinoinnin ja yritysyhteistyön vastaava Anne Fredriksson
040 747 0748, [email protected]

Lue tämä uutinen ePressi -sivustolla.