Joulupatakeräys avattiin puurotarjoilulla

image description
Joulupatakeräyksen avaus pidettiin Helsingin Rautatieasemalla eilen. 
Junien tulolaiturilla tarjoiltiin riisipuuroa aamulla ja iltapäivällä. Puuroa tarjottiin kaikkiaan 300 litraa ja keskipäivän aikaan glögiä 90 litraa. Ohjelmaan kuului mm. Kaisaniemen ala-asteen musiikkiluokka 4C:n joululaulusikermä. 

Avajaistilaisuus pidettiin myöhemmin illalla. Siinä esiintyi Temppelin osaston soittokunta, everstiluutnantti Cedric Hills puhui ja kapteeni Saga Lippo kertoi keräyksestä ja sen varojen käyttämisestä. Tilaisuuden juonsi Kai Jämsä.

Joulupata-keräys täyttää tänä vuonna 110 vuotta. Avajaisten suunnitteluun ja toteutukseen saimme apua tuotantoyhtiö Moodboardilta ja visuaalisiin elementteihin mainostoimisto Make it Simpleltä ja Romo&Romolta. Puurotarjoilussa auttoivat mm. ravintolakoulu Perhon kokkiopiskelijat sekä muutamia opiskelijoita Diakoniaopistosta ja Helsingin yliopistosta. Myös riisit saimme lahjoituksena ja kanelisokerit tarjosi Suomen Sokeri.

Joulupatojen tuotto käytetään vähävaraisten perheiden, nuorten, syrjäytyneiden ja vanhusten auttamiseen. Varoilla jaetaan ruokaa, vaatteita ja lahjakortteja sekä järjestetään muun muassa leirejä ja harrastustoimintaa. Noin puolet joulupatatuotosta käytetään jouluna ja toinen puoli seuraavina kuukausina joulun jälkeen. Joulupata auttaa siis myös ensi vuoden puolella. 
Joulupadat ovat kaduilla 16.-23.12. ja lahjoittaa voi myös netissä, jossa voi perustaa myös oman padan. Nettikeräys jatkuu 31.12. asti. 

Tarkemmat tiedot: www.joulupata.fi 


Kuvat: Toni Kaarttinen

Lisää kuvia avajaistapahtumasta täällä Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä