Jumalanpalvelus motoristeille Vaasan osastossa

image description
Vaasassa kutsutaan kaikki moottoripyörällä kulkevat kokoontumiseen Pelastusarmeijaan kauden alussa.

Meillä on tapana kutsua tammikuussa kokoon työryhmä, ja yritämme jakaa eri tehtävät useille ihmisille, sekä osaston jäsenille että ihmisille, jotka eivät tavallisesti käy Pelastusarmeijan kokouksissa. Tällä kertaa kutsuimme jäseniä suomalaisesta God’s Squad -moottoripyöräkerhosta mukaan valmistelutöihin. Suuri kysymys tällaisessa tapahtumassa on sää, ja aiheesta käydään aina hyviä keskusteluja ennen kuin kaikki alkaa. 

Päivää ennen sää on luminen, mutta vappupäivän aamuna paistaa aurinko, on tuuletonta ja me jännitämme tähän erityiseen jumalanpalvelukseen tulossa olevien ihmisten määrää. Ylisihteerimme, everstiluutnantti Cedric Hills ja Lyn Hills ovat myös matkustaneet Vaasaan osallistuakseen kokoukseen.

Ennen kokousta seisomme osaston ulkopuolella odottavina, ja sitten kuulemme moottoripyörien äänen. Ne pysähtyvät ja parkkeeraavat talon eteen, ja mc-kansaa alkaa tulla sisään. Jotkut ovat olleet täällä ennenkin, mutta on myös uusia, jotka eivät ole koskaan käyneet osastolla. Tänään paikalla on myös ihmisiä, joilla ei yleensä ole tapana käydä missään seurakunnassa.

Osastossa on jumalanpalvelus joka sunnuntai, mutta tämä päivä on hiukan epätavallinen. On myös tärkeää, että jumalanpalvelus pidetään Pelastusarmeijan tavallisen tavan mukaan siten, että kaikki voivat tuntea olevansa tervetulleita. Kokous alkaa tervetulotoivotuksella, ja Cedric Hillsin pianosäestyksellä laulamme laulun De kommer från öst och väst. God’s Squadin Rolf Pajukangas aloittaa raamatunluvulla ja rukouksella. Sitten saamme kuulla God’s Squadista ja siitä, mitä he tekevät teillä moottoripyöräilijöiden parissa. Osaston johtaja, kapteeni Geir Sødal jatkaa kertomalla Pelastusarmeijan moottoripyöräilijöiden parissa tekemästä työstä Norjassa (The Salvation Army Motorcycle Ministry Nomad). Saamme myös kuulla Cedric Hillsin kiinnostuksesta moottoripyöriin sekä Geir Sødalin kokemuksista moottoripyöräpiireissä ja tien päällä.

The Salvation Army Motorcycle Ministry Nomad on Pelastusarmeijan ryhmä Norjan territoriossa, mutta sen juuret ovat Amerikassa. Jäseniä on ympäri maailmaa noin 300, toiminta alkoi vuoden 2014 alussa. Jäseneksi pääseminen edellyttää yhden vuoden koejäsenyyttä. Kapteeni, osaston johtaja Hildegunn Sødalista tuli koejäsen vuosi sitten, ja tänään hänen pusakkansa selkämerkki täydentyy kokonaiseksi.

Everstiluutnantti Cedric Hills jakaa Jumalan sanaa kanssamme, ja kokous päättyy lauluun Närmare Gud till dig. Kokoonnumme alttarille ja rukoilemme siunausta kaikille, jotka ajavat moottoripyörää maanteillä tällä kaudella.

Kokouksen jälkeen kahvin ja pullan äärellä syntyy monia hyviä keskusteluja. Sitten koittaa aika käynnistää moottoripyörät ja ajaa kulkueena Vaasan satamaan ottamaan osaa suureen motoristikokoontumiseen.

Osaston johtajana ja Vaasan asukkaana olen nyt monta vaikutelmaa rikkaampi, kiitos ihmisten, jotka kokoontuivat osastolle tänä erityisenä päivänä. Haluan samalla myös toivottaa heidän kaikkien matkalle Jumalan runsasta siunausta.

Geir Sødal
kapteeni, Vaasan osaston johtaja

Kuvat: Elina ja Sören Lavast 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä