Julkaistu 26.2.2024 15:26

Kaksi vuotta Ukrainan sotaa

Pelastusarmeija on sodan alkamisesta lähtien auttanut sekä Ukrainassa että maissa, joihin ihmiset ovat paenneet. 

Sodan jatkuessa Pelastusarmeijan eurooppalainen yhteistyö Ukrainan hyväksi on vain vahvistunut. Suomessa tarjoamme ukrainalaisille apua osastojemme kautta ja keräämme katastrofikeräyksellä varoja sodasta kärsivien auttamiseen.

Pelastusarmeija on toiminut Ukrainassa vuodesta 1993, ja sillä on maassa kahdeksan työpistettä, joissa tehdään hengellistä ja sosiaalista työtä. Sodan alettua annettiin ensiapuna väliaikaismajoitusta, vaatteita, hygieniatuotteita ja lämpimiä aterioita. Ajan kuluessa on ryhdytty pidempiaikaisiin tukitoimiin. Muista maista lahjoituksena saadut kannettavat akkugeneraattorit antavat virtaa työpisteisiin. Tarjolla on lämpöä, sähköä ja mobiiliverkko, ja saantia on tarkoitus pitää yllä ilman keskeytyksiä.

Pelastusarmeijan Ukrainassa vuonna 2023 jakamasta aineellisesta avusta kertovat seuraavat luvut: 

11 548 lämmintä ateriaa, 15 614 ruokapakettia, 6 017 hygieniapakettia, 3 611 lakanasettiä, 13 448 muita taloustarvikkeita ja vaatteita.

Kiovan lähellä sijaitsee Pelastusarmeijan majoitusyksikkö. Siellä katon päänsä päälle saavat ihmiset, joiden koti on tuhoutunut. Pelastusarmeijan on määrä tarjota koulupäivän jälkeistä ohjelmaa lapsille ympäri Ukrainaa. Toiminnan tarkoitus on tukea lapsia, joiden koulunkäynti on häiriintynyt sodan takia. Myös muualla Euroopassa, erityisesti Georgiassa ja Moldovassa, on järjestetty iltapäivätoimintaa lapsille.

Kansainvälisen päämajan uutinen

Lue lisää
kansainvälisen Pelastusarmeijan sivuilta (englanniksi).

Lahjoita
Ukrainan avustustyölle katastrofikeräyksemme kautta.