Kansainvälinen Pelastusarmeija jakaa ruokaa Itä-Afrikan nälänhädästä kärsiville ihmisille

image description


Kuivuuden ja sadon epäonnistumisen vuoksi alueella kuolee nälkään satoja ihmisiä päivittäin. Pelkästään Keniassa on kolme miljoonaa nälkää näkevää ihmistä.

Kansainvälisen Pelastusarmeijan apu keskittyy erityisesti Pohjois-Keniaan, jonne maan presidentti on julistanut hätätilan. 

Turkanassa, joka on Etelä-Sudanin ja Etiopian rajalla, pelastusupseerit jakavat ruoka-apua tuhansille miehille, naisille ja lapsille, mm. maissia, papuja, riisiä ja ruokaöljyä. Muiden järjestöjen kanssa koordinoidaan siten, että pahimmassa hädässä olevat yhteisöt saavat avun ensin.

Pelastusarmeijan pitkäaikaiset projektit Turkanassa opettavat yhteisöjen jäseniä selviämään tulevista kuivista kausista. Muun muassa paikalliset koululaiset oppivat istuttamaan pawpawin kaltaisia kuivuutta kestäviä kasveja ja suojaamaan ne piikikkäillä kasvilajeilla eläimiltä. Monille koululaisille varmistetaan avun turvin myös ravinteikas ja täyttävä ateria päivittäin.

Isiolassa Pelastusarmeija on saanut tuoreeltaan valmiiksi ison porausreiän jonka kautta virtaa puhdasta vettä niin ruoanlaittoon kuin viljelysten kastelemiseenkin. Järjestö tekee myös parhaillaan virallista arviota ympäri maata, jotta uhanalaisimmat alueet saavat jatkossa vieläkin tehokkaampaa apua. Yhteistyö kansallisten, paikallisten ja muiden järjestöjen asiantuntijoiden kanssa on avainroolissa, niin nyt kuin tulevaisuudessakin.  

Kenraali André Cox viittasi Itä-Afrikan kriisiin pääsiäisviestissään sanomalla, että "meille voi helposti tulla avuton tunne kun mietimme näin suurta katastrofia... mutta voimme luottaa Jumalaan ja sen kautta rohkaistua tekemään muutakin kuin vain ajattelemaan myötätunnolla. Ehkä voimme näin paaston keskellä miettiä myös niitä asioita joita voisimme tehdä auttaaksemme vähäosaisia." 

Kansainvälisen Pelastusarmeiajn Afrikan Kriisirahastoon voi tehdä lahjoituksen osoitteessa https://secure20.salvationarmy.org/donation.jsp?projectId=IHQ-Africa_Fund