Kärsimys on kasvatusta, joka takaa meille elämän

image description
Paavali puhuu kärsimyksestä kasvatuksena, joka takaa meille elämän. Paavali jopa iloitsi saadessaan kärsiä. Kohtaamme vaikeita aikoja ja koettelemuksia, jotta uskomme kestävyyttä koeteltaisiin ja kasvaisimme kohti Kristuksen kaltaisuutta.

Mikä näiden koettelemusten tarkoitus on elämällemme?

”Sen tähden te riemuitsette, vaikka te nyt, jos se on tarpeellista, vähän aikaa kärsittekin murhetta moninaisissa kiusauksissa, että teidän uskonne kestävyys koetuksissa havaittaisiin paljon kallisarvoisemmaksi kuin katoava kulta, joka kuitenkin tulessa koetellaan, ja koituisi kiitokseksi, ylistykseksi ja kunniaksi Kristuksen ilmestyessä.” (1 Pietarin kirje 1:6-7).

Paavalin päämääränä on Kristuksesta julistaminen, että oppisimme tuntemaan vapahtajamme. Kuten Paavali toteaa: ”Häntä me julistamme, ja me neuvomme ja opetamme jokaista ihmistä kaikella viisaudella, jotta voisimme asettaa jokaisen ihmisen Jumalan eteen täysi-ikäisenä Kristuksen tuntemisessa.”

Voittava elämän mittainen juoksu

Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon. Juoskaa siis niin, että voitatte sen! Kilpailija noudattaa lujaa itsekuria. Juoksija saavuttaakseen katoavan seppeleen, me saadaksemme katoamattoman. Minä en siis juokse päämäärättömästi enkä nyrkkeillessäni huido ilmaan. Kohdistan iskut omaan ruumiiseeni ja pakotan sen tottelemaan, jottei itseäni lopulta hylättäisi, minua, joka olen kutsunut muita kilpailuun.

Mikä siis on tämä kilpailu, johon meitä kutsutaan? Käy uskon jalo kilpailu ja voita omaksesi ikuinen elämä, johon sinut on kutsuttu ja jonka olet tunnustanut päämääräksesi. Juoskaamme sinnikkäästi loppuun se kilpailu, joka on edessämme, katse suunnattuna Jeesukseen, uskomme perustajaan ja täydelliseksi tekijään.

Kehotus kestävyyteen

Kestän kaiken hänen avullaan, joka antaa minulle voimaa. Hän virvoittaa väsyneen ja antaa heikoille voimaa. Nuoretkin väsyvät ja nääntyvät, nuorukaiset kompastelevat ja kaatuvat, mutta kaikki, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohoavat siivilleen kuin kotkat. He juoksevat eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy.

Teidän kärsimyksenne on kasvatusta: Jumala kohtelee teitä omina poikinaan. Vielä paljon suurempi syy meillä on alistua taivaallisen Isämme tahtoon, sillä se takaa meille elämän.

Älä jätä elämääsi oman ymmärryksesi varaan, vaan turvaa koko sydämestäsi Herraan. Missä kuljetkin, pidä hänet mielessäsi, hän viitoittaa sinulle oikean tien. Jeesus on tie, totuus ja elämä. Sitä tietä kulkekaamme.

Vaikka kuritus ei sitä vastaan otettaessa koskaan tunnu iloiselta vaan ikävältä asialta, se lopulta antaa näin valmennetuille hedelmänsä:rauhan ja vanhurskauden.

Pyhitys on elämän mittainen prosessi

Elämän mittaiselle juoksulle on ominaista Pyhän Hengen tekemä työ meidän elämässämme. Pelastettuna pysyminen vaatii myös jatkuvaa kuuliaisuutta. Mutta me emme ole yksin juoksemassa. Vaikka me kaadumme, me nousemme ylös, kerta toisensa jälkeen!

 Matkan varrella tarvitaan kisakumppaneita: uskon veljet ja siskot

Senhän takia mekin olemme täällä, yhdessä rakentumassa ja kantamassa toinen toistemme taakkoja. Meidän ei pidä väsyä tekemään hyvää, sillä jos emme hellitä, saamme aikanaan korjata sadon. Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain. Kun meillä vielä on aikaa, meidän on siis tehtävä hyvää kaikille, mutta varsinkin niille, joita usko yhdistää meihin.

Heittäkää kaikki murheenne hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen.Tiedättehän, että veljenne kaikkialla maailmassa joutuvat kokemaan samat kärsimykset. Kaiken armon Jumala on Kristuksessa Jeesuksessa kutsunut teidät iankaikkiseen kirkkauteensa. Vähän aikaa kärsittyänne hän itse varustaa, voimistaa, vahvistaa ja lujittaa teidät.

Apostoli Paavali palvelee seurakuntaa

Nyt iloitsen saadessani kärsiä teidän hyväksenne. Sen, mitä Kristuksen ahdistuksista vielä puuttuu, minä täytän omassa ruumiissani hänen ruumiinsa hyväksi, joka on seurakunta. Minusta on tullut sen palvelija, kun Jumala suunnitelmansa mukaisesti uskoi minun tehtäväkseni ilmoittaa teille täydellisesti sanansa, salaisuutensa, joka on ollut kätkössä aikojen alusta, sukupolvesta toiseen, mutta jonka Jumala nyt on paljastanut pyhilleen.

Hän on tahtonut antaa heille tiedoksi, miten häikäisevän kirkas on tämä kaikille kansoille ilmaistava salaisuus: Kristus teidän keskellänne. Voidaan kääntää myös: »Kristus teissä». Häntä me julistamme, ja me neuvomme ja opetamme jokaista ihmistä kaikella viisaudella, jotta voisimme asettaa jokaisen ihmisen Jumalan eteen täysi-ikäisenä Kristuksen tuntemisessa.

Sitä varten minä ponnistelen ja taistelen kaikella hänen voimallaan, sillä voimalla, joka vaikuttaa minussa.

Kärsimystä evankeliumin vuoksi

Apostoli Paavali sanoi: Muista, että Jeesus Kristus, Daavidin jälkeläinen, on herätetty kuolleista, niin kuin minä julistan. Hänen vuokseen minä kärsin, olen vieläpä kahleissa kuin rikollinen. Mutta Jumalan sana ei ole kahleissa.

Siksi kestän mitä tahansa Jumalan valittujen tähden, jotta hekin saavuttaisivat pelastuksen, jonka Kristus Jeesus on hankkinut, ja sen mukana ikuisen kirkkauden. Tämä sana on varma:

– Jos olemme hänen kanssaan kuolleet, saamme hänen kanssaan myös elää.Jos kestämme lujina, saamme myös hallita hänen kanssaan.

Paavali oli täysin omistautunut ja sitoutunut tehtävään, johon Herra oli kutsunut hänet.

Olkaa siis vahvoja ja järkähtämättömiä, rakkaat veljeni ja siskoni, ja tehkää aina innokkaasti Herran työtä. Tietäkää, ettei Herra anna teidän työnne mennä hukkaan.

Kärsimys on kasvatusta, joka lopulta takaa ikuisen elämän

Jumala kasvattaa ja varustaa meitä, jotta voisimme kokemuksillamme ja siitä oppimallamme auttaa toisia ihmisiä. Ehkä juuri tästä syystä Paavalikin iloitsi kaikista kärsimyksistä saadessaan palvella seurakuntaa, jotta uskovat kasvaisivat täysi-ikäisyyteen Kristuksen tuntemisessa vapahtajanamme, joka takaa meille ikuisen elämän.

Joten veljet ja sisarukset Kristuksessa, juoskaamme kestävinä, iloiten tehden Herran työtä ponnistellen sitä kohti, mikä on edessä. Juoksen kohti maalia saavuttaakseni voittajan palkinnon, pääsyn taivaaseen. Sinne Jumala kutsuu Kristuksen Jeesuksen omat.

Taivaan portilla voimme sanoa: “Olen kilpaillut hyvän kilpailun, olen juossut perille ja säilyttänyt uskoni.”

Christian Karlsson
pelastussotilas, Porvoon osasto 

Kuva: Kinkate


    Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

    Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

    Tilaa Sotahuuto tästä