Kenraali kannustaa allekirjoittamaan #WithRefugees -vetoomuksen

image description

Maailman pakolaispäivän 20.6. kunniaksi kenraali André Cox kannusti pelastusarmeijalaisia ja Armeijan ystäviä allekirjoittamaan YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n vetoomuksen. #WithRefugees -vetoomus toimitetaan YK:n päämajaan New Yorkiin syyskuussa ennen YK:n yleiskokouksen alkamista. Yleiskokouksessa käsitellään pakolaisten ja maahanmuuttajien muuttoliikettä.

Vetoomuksessa vaaditaan valtioita:

takaamaan koulutus kaikille pakolaislapsille.

takaamaan turvallinen asumispaikka kaikille pakolaisperheille.

takaamaan kaikille pakolaisille mahdollisuus tehdä töitä tai oppia uusia taitoja, jotta he   voisivat toimia yhteisönsä hyväksi.

UNHCR:n kotisivuilla sanotaan: ”Joka päivä sota pakottaa tuhannet perheet pakenemaan kodeistaan. He ovat samanlaisia ihmisiä kuin sinä ja minä. Väkivaltaa paetessaan he joutuvat jättämään kaiken taakseen – kaiken, paitsi toivon turvallisesta tulevaisuudesta. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR uskoo, että kaikilla pakolaisilla on oikeus elää turvassa. Lisää nimesi #WithRefugees -vetoomukseen lähettääksesi valtioille viestin, että niiden on toimittava solidaarisella ja vastuullisella tavalla.”

YK määritelmän mukaan pakolainen on ”henkilö, jolla on perusteltua aihetta pelätä joutuvansa kotimaassaan vainon kohteeksi rotunsa, uskontonsa, kansallisuutensa tai mielipiteensä vuoksi tai sen takia, että hän kuuluu tiettyyn yhteiskunnalliseen ryhmään.”

UNHCR:n mukaan kansainvälisesti väestönsiirrot ovat kaikkien aikojen suurimmalla tasolla. Yli 65 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa. Heistä 21 miljoonaa on pakolaisia, joista yli puolet on alaikäisiä.

Pelastusarmeija työskentelee pakolaisten kanssa ja hyväksi ympäri maailmaa: tällä hetkellä ohjelmia on käynnissä useissa Afrikan maissa ja ympäri Eurooppaa (ks. sar.my/europerefugees).

Kenraali selittää: ”Pelastusarmeijan pitkäaikainen lähestymistapa ’Sydän Jumalalle, käsi ihmiselle’ on sisältänyt käytännön ja hengellistä apua, mutta myös viranomaisten painostamista auttamaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. #WithRefugees -vetoomus lisää tietoisuutta kotimaastaan paenneiden ihmisten kohtaamista vaikeuksista. Toivon, että se johtaa valtioiden toimiin, jotka antavat pakolaisille turvallisen kodin ja mahdollisuuden yhteiskunnalliseen osallistumiseen.”

Allekirjoita  #WithRefugees vetoomus osoitteessa: sar.my/withrefugees