Kenraali pyytää rukoilemaan Brysselin iskujen johdosta

image description

KANSAINVÄLINEN UUTINEN

Kenraali on lähettänyt rukousvetoomuksen Brysselin tilanteen johdosta. Terroristit hyökkäsivät lentokentälle ja Maelbeekin metroasemalle ja ainakin 34 ihmistä kuoli ja monia loukkaantui. Kenraali pyytää pelastusarmeijalaisia ja kaikkia Pelastusarmeijan ystäviä rukoilemaan iskujen uhrien, pelastustoimien, politiikkojen sekä iskun tekijöiden puolesta.

Eversti Daniel Naud, Ranskan ja Belgian territorion johtaja, matkusti Brysseliin eilen ennen iskujen tapahtumista. Hän kertoo: ’On todella vaikeaa liikkua kaupungissa tällä hetkellä ja poliisiautoja on kaikkialla’.Pelastusarmeijan vuosikokous, joka oli tarkoitus pitää Brysselissä, on peruttu. Eversti kertoo, että Pelastusarmeija on tarjonnut apua viranomaisille ja on valmistautunut tarjoamaan ruokaa ja suojaa uhreille.

Majurit Mike ja Ruth Stannet ovat Belgian alueen aluejohtajia Brysselissä sekä Pelastusarmeijan edustajat EU:n asioissa. Majuri kiittää rukouksista ja myötätunnosta, jota he ovat saanet kaikkialta maailmasta. Hän kertoo: ’Lähitulevaisuudessa näemme miten elämä alkaa sujumaan ja miten tiukennetut turvallisuustoimet tulevat vaikuttamaan jokapäiväiseen elämäämme. Iskujen jälkeen Pelastusarmeijan henkilöstö pyrki saamaan lapset turvallisesti koulusta, sillä kaikki liikenne oli pysähtynyt ja ihmisiä neuvottiin pysyttelemään paikoillaan. ’

 Kansainvälisen päämajan viestintäosaston raportti

Eija Kornilow
Viestintäsektori