Kenraalin jouluviesti 2020

image description

Kenraalin jouluviesti 2020

Rauhan ihmiset

Vuosi 2020 on ollut ainutlaatuinen, mielenkiintoinen ja haasteellinen. Olemme kokeneet maailmanlaajuisen pandemian, jonka seuraukset vaikuttavat elämäämme edelleen. Olemme nähneet, millainen ihmiskunta on parhaimmillaan, kun yhteisöt toimivat yhdessä ja auttavat huolehtimaan haavoittuvaisista ja suojaa tarvitsevista yksilöistä. Olemme nähneet, millainen ihmiskunta on pahimmillaan, kun rasismin takia menetetään ihmishenkiä ja erilaisia näkemyksiä kannattavat mielenosoittajat protestoivat väkivaltaisesti. Tämä kaikki on vuoden mittaan sekä ilahduttanut että uuvuttanut meitä.

Jeesus tulee rauhan ruhtinaana meidän sekasortoiseen, monimutkaiseen, muuttuvaiseen, epävarmaan ja hämmentävään maailmaamme. Ennakkoluulot, alistavat poliittiset järjestelmät, järjestäytyneet uskonnot ja kärsimys olivat tuttuja Jeesukselle. Vaikka mies nimeltä Jeesus eli 2 000 vuotta sitten, hänen sanansa ovat edelleen merkittäviä, koska Jumalan poikana hän näki ikuisuuteen saakka.

Mitä Jeesus siis opetti meille rauhasta? Vuorisaarnassa, kun hän aloitteli opetustoimintaansa, Jeesus sanoi: ”Autuaita rauhantekijät: he saavat Jumalan lapsen nimen.” (Matt. 5:9). Seuraavaksi Jeesus sanoo valmistaen opetuslapsiaan lähtöönsä ja Pyhän Hengen luvattuun saapumiseen: ”Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.” (Joh. 14:27)

Tämä on sama Jeesus, joka käski tuulta ja aaltoja rauhoittumaan sanoen: ”Vaikene, ole hiljaa!” (Mark. 4:39). Naiselle, joka voiteli hänen jalkansa Simonin talossa, Jeesus sanoi: ”Uskosi on pelastanut sinut. Mene rauhassa.” (Luuk. 7:50). Selitettyään monet asiat opetuslapsilleen Jeesus sanoi: ”Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman.” (Joh. 16:33).

Rauha määrittää Jeesuksen maallista olemassaoloa. Enkelit julistivat Jeesuksen syntymästä ilmoittaessaan ”Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa” (Luuk. 2:14). Kun Jeesus ilmestyi seuraajilleen ylösnousemuksen jälkeen, hän julisti: ”Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät” (Joh. 20:21).

Jos Jeesus oli niin vakaasti päättänyt kertoa toisille Jumalan rauhasta, meidän täytyy tehdä samoin, mutta emme voi jakaa muille siitä, mitä emme itse omista. Sen takia meidän täytyy varmistaa, että elämme elävässä suhteessa Jumalaan ja otamme vastaan hänen ymmärryksen ylittävän rauhansa, joka varjelee meidän sydämemme ja ajatuksemme, niin että pysymme Kristuksessa Jeesuksessa (Fil. 4:7). Tästä rauhan asemasta käsin ja Jumalaan turvautumalla (Jes. 26:3) me saamme kokea elämän myrskyissä Jumalan rauhaa ja kertoa siitä muille. Me olemme Jumalan lapsia, kun toimimme rauhantekijöinä, rauhan tuojina ja rauhanrakentajina, koska silloin jaamme toisille sitä, mikä on Jumalan olemuksen ja luonteen mukaista.

Olkaamme siis tänä adventtiaikana ja sen jälkeenkin rauhan ihmisiä. Tuokaamme läsnäolollamme rauhaa huoneisiin, tilanteisiin ja elämiin, koska Pyhä Henki elää meissä. Olkoot sanamme rauhan sanoja, koska me jaamme Jumalan sanoja. Missä paikassa ja tilanteessa olettekaan, toivon, että saatte tänään kokea Jumalan rauhaa.

Brian Peddle
Kenraali
Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja

Kuvitus: AlonzoDesign
Kuva: Toni Kaarttinen 


    Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

    Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

    Tilaa Sotahuuto tästä