Kenraalin pääsiäistervehdys 2016

image description

Synnin valta on murrettu

PÄÄSIÄISAAMUNA kristityt kautta maailman kokoontuvat jumalanpalvelukseen, jossa julistetaan: ”Kristus on ylösnoussut!”

 Kuinka ihana onkaan pääsiäisen sanoma meille jokaiselle! Ylösnousseen Kristuksen kautta Jumala on murtanut synnin vallan ja vapahtanut meidät. Ylösnousseen Kristuksen kautta Jumala on antanut meille jokaiselle varmuuden ikuisesta tulevaisuudesta. 

Robin ja Bill Wolaverin laulun ”Make His Praise Glorious” kertosäkeessä lauletaan: ”Ylistäkää Jumalaa, kaikki maa, laulakaa hänen nimensä kunniaa. Kertokaa hänen ihmeellisestä voimastaan, julistakaa hänen vanhurskauttaan. Herralle kuuluu kaikki kunnia, valta, voima ja siunaukset! Tulkaa, ylistäkäämme hänen kunniaansa kirkkaudessa.” 

Kun juhlimme sitä todellisuutta että Kristus on ylösnoussut, sydämemme on täynnä ylistystä ja palvontaa, ja saamme uuden ymmärryksen Jumalan iankaikkisista tarkoitusperistä ja hänen pelastussuunnitelmastaan maailmaa varten. 

Monille ihmisille uskonto on pelkästään älyllinen filosofia – jotakin mitä harjoitamme tietyissä erityisissä tilanteissa tai tietyssä yhteydessä, ja on surullista että se ei silloin vaikuta siihen, miten elämme ja toimimme omassa elämässämme. 

On surullista, että meiltä liian helposti jää ymmärtämättä kaikkein tärkein, sillä pääsiäisen sanoma kertoo ennen kaikkea elämää muuttavasta voimasta. Siinä ei ole kysymys filosofiasta tai uskonnosta, vaan henkilökohtaisesta suhteesta Jumalaan, jonka Jeesuksen ristillä antama uhri tekee mahdolliseksi! 

Kirjeessä kolossalaisille Paavali sanoo: ”Jos siis teidät on yhdessä Kristuksen kanssa herätetty kuolleista, niin tavoitelkaa sitä mikä on ylhäällä, missä Kristus istuu Jumalan oikealla puolella. Ajatelkaa sitä mikä on ylhäällä, älkää sitä mikä on maan päällä. Tehän olette kuolleet, ja teidän elämänne on Kristuksen kanssa kätketty Jumalaan. Kun Kristus, teidän elämänne, ilmestyy, silloin tekin ilmestytte hänen kanssaan kirkkaudessa.” (Kol. 3:1–4) 

Kun meillä on suhde Kristukseen ja hän elää meissä, voimme katsoa asioita toisenlaisesta näkökulmasta. Jeesus on elämämme keskiössä. Se on paljon enemmän kuin että eläisimme sääntöjen mukaan, noudattaisimme rituaaleja ja hengellistä itsekuria. 

Tarkastelemme tämän maailman asioita toisenlaisesta näkökulmasta käsin, ja se muuttaa kokonaan tavan, miten ajattelemme ja toimimme. Paavali käsittelee hyvin käytännöllisellä tavalla kysymystä, miten miesten ja naisten, jotka ovat saaneet sovituksen Jumalan kanssa, tulisi elää. 

Kun hengelliset silmämme avautuvat, ymmärrämme yhä täydellisemmin Jumalan iankaikkiset tarkoitusperät ja uskon kautta alamme todella kokea, että pimeys ja epätoivo on voitettu.  

Uskon silmien kautta meillä avautuu suurempi ymmärrys Jumalan pelastussuunnitelmasta maailmaa varten, niin kuin sen luemme evankeliumin sanomasta: ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. ’Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen. Sitä, joka uskoo häneen, ei tuomita, mutta se, joka ei usko, on jo tuomittu, koska hän ei uskonut Jumalan ainoaan Poikaan.’” (Joh. 3:16–18) 

On surullista, että me tässä maailmassa koemme surun, uskon heikkouden ja epätoivon aikoja. Tämän ei kuitenkaan pitäisi olla mikään sääntö kristityn elämässä! Joskus me voimme Marian lailla etsiä väärästä paikasta: ”Miksi etsitte elävää kuolleiden joukosta?” (Luuk. 24:5) 

Etsimmekö ehkä joskus Herraa sieltä, missä hän ei ole? Meillä kaikilla on kokemuksia siitä, millaista on kantaa raskasta taakkaa, huolten ja huolenpidon painolastia, jolloin ei aina huomaa että Jeesus todella on kanssamme! 

Olemme, tai meidän pitäisi olla ihmisiä, jotka haluavat julistaa ylösnousemuksen evankeliumia. Mehän olemme ylösnousemuksen kansa; ihmisiä, jotka ovat kokeneet elämän antavan muutoksen, kun olemme henkilökohtaisesti kohdanneet ylösnousseen Kristuksen. Olemme ihmisiä, jotka koemme ylösnousseen Kristuksen voiman ja läsnäolon omassa elämässämme! Kuulumme voittajien joukkueeseen. Uskotko sen? 

Meidät on tarkoitettu elämään voiton ihmisinä, ei epätoivon ihmisinä. Kristuksen ristinkuolema ja hänen ylösnousemuksensa ensimmäisenä pääsiäisaamuna mursivat ikiajoiksi synnin voiman ja vallan. Kristuksen ylösnousemus katkaisi kuoleman ja pimeyden kahleet. Se on totta tänäänkin, kaikesta siitä huolimatta mitä näemme ja koemme tämän päivän maailmassa. 

Meidät on kutsuttu kokemaan henkilökohtaisesti ylösnousemuksen voima ja voitto jokapäiväisessä elämässämme. Voimme kulkea pystypäin ja elää ihmisinä, jotka päivittäin kokevat todeksi voiton, joka meidän puolestamme lunastettiin Golgatalla! 

André Cox
kenraali
Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja 

Käännös: Paula Wathén
Kuva: ArtsyBee

Kenraalin pääsiäistervehdys 2016 (englanniksi):

 


Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä