Kirpparikeijun kotona: Kohtuullinen garderobi

image description

Tavoitteena järkevä vaatekaappi

Vaatekaappi pursuaa vaatteita, mutta mitään päällepantavaa ei tunnu löytyvän.

Aina tulee valittua se sama musta mekko. Se, joka istuu täydellisesti, jonka materiaali tuntuu iholla parhaalta ja joka muuttuu aivan eri näköiseksi kampausta, koruja, kenkiä ja neuletta vaihtamalla.

Jos vaate ei toimi muiden kaapista löytyvien vaatteiden parina, se jää herkästi käyttämättä.

Kun vaatekaapin peruspalikat ovat kohdillaan ja helposti yhdisteltävissä, pienempi määrä riittää enempään. Asusteita vaihtelemalla saa luotua loputtomasti uusia kokonaisuuksia.

Kohtuullinen vaatekaappi muistaa kestävän kehityksen. Se ei sorru minimalismiin, vaan huomioi järkevän pesuvälin. Kun vaatteita on sopivasti, konetta ei tarvitse pyörittää vajaana.

Second hand -vaate on myös ympäristön kannalta hyvä valinta. Jo käytetty vaate ei kulahda ensimmäisessä pesussa: jos se on kestänyt kirppiksen rekille saakka, se tulee kestämään myös sinun käytössäsi.

Uuden vuoden alkuun sopii pieni muutosprosessi ja vaatekaapin raikastus. Mitä jos miettisi vaatekaapin sisällön omien lemppareiden ja yhdisteltävyyden kannalta.

Jos karsisi liiat pois ja veisi ne Pelastusarmeijalle –  tuotto menee suoraan vähävaraisille suomalaisille.

Ajattele, kuinka monta erilaista yhdistelmää muutamilla tarkkaan harkituilla vaatteilla voi saada aikaiseksi!

Anne Lilja               
Kuvat
: Anne Lilja

Anne Lilja on 32-vuotias oululainen Kirpparikeijun kotona -blogin kirjoittaja. Tällä palstalla Anne kertoo kirppisjuttujalöydöistään Pelastusarmeijan kirpputorilta.

Muutamalla vaatteella, kengillä ja asusteilla saa koottualukemattoman määrän erilaisia asukokonaisuuksia: Siniset Converset, toinen harmaa mekko ja punainen laukku omat; kaikki muu Pelastusarmeijan kirpputoreilta.

 


 

Tilaa Sotahuuto itsellesi tai ystävällesi

Sotahuuto kertoo Pelastusarmeijan maailmanlaajuisesta työstä ja tarjoaa artikkeleissaan hyvää sanomaa.

Tilaa Sotahuuto tästä